Brøndby IF prøver at gøre sig lækker til nye investorer

En aktieemission i første kvartal næste år skal igen polstre fodboldklubben, der bløder heftigt i nyt regnskab, og det betyder samtidig historisk opgør med de omstridte A- og B-aktier.

Brøndby IF mangler blandt andet penge efter nedskrivninger af Brøndby Stadions værdi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Bo Olsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En lille gruppe af A-aktionærer har i årevis siddet på magten i Brøndby IF for at sikre klubben mod udefrakommende pengemænd.

Med et forventet underskud på 245-250 mio. kroner i 2012 efter dagens kvartalsregnskab er virkeligheden snart en anden. I første kvartal næste år foretager klubben en aktieemission. Det betyder samtidig et opgør med opdelingen mellem de magtfulde A-aktier og B-aktierne, fremgår det af regnskabet:

"A-aktionærerne i Brøndby IF har skriftligt accepteret, at de nuværende aktieklasser sammenlægges til én aktieklasse i forbindelse med gennemførelsen af den nu planlagte kapitaludvidelse. Bestyrelsen forventer at kunne præsentere strategien for de kommende år, ”Vision 2015”, i løbet af december måned. Vision 2015 vil danne grundlaget for kapitaludvidelsen."

De magtfulde A-aktionærer består blandt andet af Amatørforeningen, der har den tidligere direktør Per Bjerregaard i spidsen. Opdelingen har hidtil har i mange år skulle forhindre klubben mod at blive overtaget af udefrakommende rigmænd.

Brøndby IF nedskriver i kvartalsregnskabet værdier i selskabet, herunder af Brøndby Stadion, for 184,6 mio. kroner. Samtidig koster sagerne om manglende feriepengebetaling til en række tidligere spillere, og erkendelsen af at sponsorat fra rigmanden Jesper Nielsens Kasi Group er faldet i værdi, dyrt. De to konflikter giver hensættelser for tilsammen 44 mio. kroner.

Brøndby IF har længe ligget i forhandlinger med den tidligere direktør Frank Buch Andersen og en gruppe af investorer om en garanti for den kommende kapitaludvidelse. Forhandlingerne har imidlertid ikke ført til noget resultat, og det er heller ikke lykkedes for Brøndby IF at sælge sin andel af Gildhøj Centret.

Egenkapitalen er efter tredje kvartal reduceret til 86 mio. kroner mod 341,4 mio. kroner på samme tid sidste år. Klubben har dermed fået strippet adskillige lag af dens økonomiske polstring, hvor klubben sidste år havde en soliditet på 65,7 pct. Den er lige nu reduceret med mere end halvdelen til 30,6 pct.