Bestseller-milliardær køber historisk hovedsæde

Realkreditkæmpen Nykredit har solgt to aktiver fra til to forskellige rigmænd. Det ene er en historisk bygning i midten af København, som Bestseller-stifteren Troels Holck Povlsen har overtaget.

Bestseller-stifter og milliærder Troels Holck Povlsen har overtaget Nykredits historiske hovedsæde i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN JØRGENSEN

Nykredit fortsætter frasalgene, og den danske milliardær Troels Holck Povlsen fortsætter opkøbene i det københavnske. I selskabets bestræbelser på at blive så effektiv som muligt, som Nykredit-topchef Michael Rasmussen udtrykker det, har Nykredit den seneste måneds tid foretaget to frasalg.

Den første omhandler selskabets tidligere hovedsæde på Otto Mønsteds Plads, som er den sidste del af selskabets hovedsædekompleks. I november sidste år solgte Nykredit ejendommene Glaskuben og Krystallen til ejendomsinvesteringsselskabet Dades for 1,5 mia. kroner. Ejendomssalget gav en regnskabsmæssig indtægt før skat på ca. 400 mio. kroner. Efter afslutningen af det netop offentliggjorte kvartalsregnskab har Nykredit så solgt den sidste, der også kaldes Elefanthuset.

»Vi føler ikke tiden er til at eje de dyre kvadratmetre inde i byen, og derfor solgte vi de to store ejendomme til Dades sidste år. Vi ville også gerne sælge den tredje, og det er nu lykkedes. Vi har solgt den til et trecifret millionbeløb med en tocifret milliongevinst,« siger Michael Rasmussen.

Otto Mønsteds Plads er opkaldt efter den danske storkøbmand og fabrikant Otto Mønsted, der blandt andet byggede den første margarinefabrik i Danmark. Han blev således manden bag margarinemærket OMA, og han var ved sin død Danmarks rigeste mand.

Køberen er anden nutidig rigmand. Mere præcist er det selskabet Nine United, som er 100 procent ejet af Bestseller-stifteren og mangemilliardæren Troels Holck Povlsen, der altså fortsætter med at købe op i København. En af de mest omtalte ejendomme i hans portefølje er den, der ligger på hjørnet af Amagertorv og Østergade ved Storkespringvandet, hvor Café Norden har til huse. Den blev for et par år tilbage centrum i en spektakulær sag, da Prada gerne ville overtage lejemålet fra caféen.

Finansrigmand overtager

Men det er ikke det eneste frasalg, som Nykredit har foretaget siden afslutningen af første kvartal. Koncernen har også valgt at skille sig af med Nybolig Erhverv. Nykredit har ifølge Michael Rasmussen sikret sig en tocifret milliongevinst ved salget af Nybolig Erhverv til en investorgruppe ledet af finansrigmanden og Formuepleje-stifter Claus Hommelhoff.

»Der er ret stor synergi på privatområdet, når det kommer til at handle en ejendom og så finansiering og rådgivning. Den sammenhæng er ikke lige så udtalt på, når det handler om erhvervsejendomme. Selv om vi har en god forretning i landets største erhvervsmæglerforretning, så har vi vurderet, at den virksomhed bedre kan udvikle sig under andre ejere.«

Samarbejdet med Nybolig Erhverv forventes dog at fortsætte.