Nykredit-boss: Færre kvadratmeter betyder færre medarbejdere

Realkreditkæmpen Nykredit sælger ud af koncernens mange hovedsædebygninger og flytter i stedet ind på én adresse, hvor der skal sidde færre ansatte, fastslår koncernchef Michael Rasmussen.

Nykredit sælger ud af sine bygninger for at rykke sammen i et hovedsæde, hvor alle medarbejderne kan sidde samlet, forklarer topchef Michael Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Nykredit forlader hovedkvarteret ved Kalvebod Brygge i København, bliver der fremover færre medarbejdere at finde på den nye adresse.

Sådan lyder meldingen fra Nykredit-topchef Michael Rasmussen, efter at det onsdag kom frem, at direktionen vil sælge de dyre hovedsædebygninger. Det drejer sig om Glaskuben og Krystallen samt lokalerne på Anker Heegaardsgade og Otto Mønsteds Plads.

»De tre store bygninger, vi har så tæt på byen, beslaglægger meget kapital, som vi gerne vil have frigjort. Samtidig vil vi godt bo noget billigere, hvilket vi kan gøre ved at flytte vores hovedkontorer sammen i en bygning, hvor vi også kan høste, at vi skal bruge færre kvadratmeter, fordi vi bliver færre mennesker,« siger Michael Rasmussen.

Så I bruger flytteøvelsen til at reducere medarbejderantallet?

»Der er ikke nogen tvivl om, at vi er nødt til at gøre alt, hvad vi kan på alle poster for at møde de kapitalkrav, og vi vil blive færre mennesker over de kommende år. Hvor meget kan jeg ikke sige, men vi bruger ikke det her til at gøre det, for det ville vi have gjort alligevel. Men det muliggør, at vi kan få besparelsen ved at anvende færre kvadratmeter,« forklarer han.

Der er endnu ikke fastlagt en dato for, hvornår Nykredit flytter, men realkreditkæmpen forventer at have solgt ejendommene inden for et halvt år. Michael Rasmussen afviser ikke, at Nykredit efterfølgende kan leje sig ind i nuværende bygninger for en periode, men han understreger, at salget af bygningerne sker med henblik på at finde et nyt hovedsæde, hvor alle medarbejdere vil være samlet under ét tag.

»På den måde får vi en meget større effektivitet og samhørighed,« siger Michael Rasmussen.

I har tidligere på dagen bebudet, at I fortsat gerne vil ligge i Københavnsområdet. Hvor ønsker I nærmere præcist at have hovedkontor?

»Vi er nødt til at være omkring Hovedstadsområdet, men vi har ikke stærke følelser for, om det er det ene eller andet sted. Vi vil gerne have et effektivt hovedsæde, hvor vi kan være, og hvor det er nemt for vores kunder og medarbejdere at komme til,« siger han.

Hvorfor har det hidtil været nødvendigt for jer at købe mondæne hovedsædebygninger beliggende på meget centrale adresser?

»Det er sket før min tid, og det bruger jeg ikke ret meget tid på at tænke over, for jeg kan ikke gøre noget ved det. Man skal også bare huske på, at det var en anden tid, og der var nogle andre krav til finansielle virksomheder. Jeg bekymrer mig om det, jeg kan gøre noget ved i dag, og der ser jeg, at kapitalkravene er meget kraftig tiltagende, og derfor synes jeg, at jeg gør det rigtige for Nykredit,« siger Michael Rasmussen.Den bogførte værdi af hovedsædebygningerne, I har sat til salg, udgør 1.154 mio. kroner. Hvad forventer du, at et salg af hovedsædebygningerne vil kunne indbringe?

»Jeg håber, at vi kan bogføre det og få en pæn gevinst ud af det, men det må tiden vise.«

Forventer du, at et salg vil kunne indbringe mere, end de er bogført til?

»Det har jeg en stærk forventning om.«