Berlingske sagsøgt for fem millioner kroner

Berlingske er blevet sagsøgt for at have »fremsat beskyldninger af en stor grovhed« i en række artikler om aarhusianske webshopejere, fremgår det af stævningen. Ansvarshavende chefredaktør Tom Jensen afviser, at der skulle være problemer med dækningen.

Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, forholder sig roligt til stævningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Berlingske er blevet sagsøgt for fem millioner kroner efter flere artikler om to aarhusianske webshopejere.

Sagsøgerne er Mark Haugaard og Halfdan Harring, som i sagen repræsenteres af advokat Heidi Højmark Helveg fra advokatfirmaet CO:PLAY.

Sagsøgerne mener ifølge stævningen, at Berlingske har »fremsat beskyldninger af en stor grovhed«, og at der er forsøgt at tegne et billede af sagsøgerne som »centrale bagmænd i et netværk af kriminelle forretningsfolk«.

De to forretningspartnere har stået bag webshops som Myposture og Mymuscle, som sidste år endte i konkurs. Siden åbnede de en ny webshop kaldet Gigabutik, som Berlingske også for nylig har beskrevet.

Sagsøgerne kræver ud over erstatning for det lidte tab også tortgodtgørelse, fordi artiklerne har haft »store personlige konsekvenser« for dem, hvorfor det samlede beløb løber op i 5,3 millioner kroner.

Mark Haugaard og Halfdan Harring har gennem Berlingskes dækning af deres forretninger og konkurs afvist at stille op til mundtligt interview. Advokat Heidi Højmark Helveg har tidligere meddelt Berlingske, at alle spørgsmål til de to forretningspartnere skal stilles skriftligt gennem hende.

Heidi Højmark Helveg oplyser, at hun ikke har nogen kommentarer til denne artikel, og henviser til sine to klienter. I en e-mail skriver de til Berlingske, at baggrunden for stævningen fremgår af den, og:

»Herunder er årsagen blandt andet, at vi kan dokumentere, at I skriver forkerte oplysninger. Derfor har vi nogle krav, vi er nødt til at retsforfølge. Vi ser frem til at få sagen behandlet ved domstolene.«

Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, forholder sig roligt til stævningen:

»Jeg opfatter det som et forsøg på at lægge pres på os, og det må vi så forholde os til. Jeg mener helt klart ikke, at vi har noget som helst problem. Helt fundamentalt set skal det jo være muligt at lave kritisk erhvervsjournalistik, og her veldokumenteret kritisk erhvervsjournalistik, uden at man skal hives i retten. Derfor er det en usædvanlig sag,« siger han.

Han mener, at sagsøgerne har fået en retfærdig behandling.

»De har haft løbende tilbud om at komme til orde i vores spalter, og derfor synes jeg, at det er et opsigtsvækkende og problematisk skridt at tage, at de lægger sag an, men vi tager det helt roligt,« siger Tom Jensen:

»For mig at se er det et åbenlyst forsøg på at lægge pres på os og få os til at miste lysten til at fortsætte afdækningen af historien. Men den virkning får de ikke ud af det.«