Beskyldt for at lænse folks konti for millioner – politiet ransager Copenhagen Lashes og sigter bagmand for bedrageri

Den officielle ejer af webshoppen Copenhagen Lashes, der er under beskydning for at have lænset tusinder af kunders kreditkort for et samlet millionbeløb, er netop blevet sigtet for bedrageri af Østjyllands Politi.

Først afviste politiet, at det var en politisag, når tusinder af kunder tilsyneladende er blevet lokket i en fælde og har fået malket deres konti af Copenhagen Lashes. Nu har Østjyllands Politi påbegyndt en efterforskning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Webshoppen Copenhagen Lashes beskyldes for at have lokket tusindvis af intetanende kunder i en abonnementsfælde og derefter lænset deres konti for, hvad der tilsammen løber op i millioner af kroner.

Nu har Østjyllands Politis afdeling for Økonomisk Kriminalitet og Rigspolitiets Nationale Cybercrime Center tirsdag formiddag ransaget virksomheden bag Copenhagen Lashes i Randers og sigtet ejeren for bedrageri. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Det sker efter, at omkring 30 borgere har politianmeldt virksomheden og cirka 1000 forurettede forbrugere har klaget til Forbrugerombudsmanden.

Bag virksomheden står officielt selskabet ECOM IVS og Sebastian Møller Gaardsøe. Selskabet blev i sidste uge sendt til tvangsopløsning og efterladt uden direktør efter Sebastian Møller Gaardsøes udtræden.

De mange rasende kunder blev i slutningen af 2020 halet ind til Copenhagen Lashes gennem, hvad der lignede et knaldtilbud på 35 kroner for et serum til øjenvipper og øjenbryn. Tilbuddet var dog en fælde, hvor kunderne uden at være blevet oplyst om det blev tilmeldt et abonnement.

Efterfølgende har ECOM IVS og Sebastian Møller Gaardsøe malket de mange intetanende kunders konti for mindst 520 kroner hver og sendt flere produkter.

En metode, som Østjyllands Politi nu efterforsker som bedrageri.

»Det er vores vurdering, at kunderne ikke er blevet informeret om abonnementet før deres køb, og derfor har vi sigtet ejeren for bedrageri. Vi er i tæt samarbejde med Forbrugerombudsmanden, som nu skal vurdere og samle alle klagerne i forhold til overtrædelse af Markedsføringsloven, inden de bliver sendt til politiet til strafferetlig vurdering,« siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i pressemeddelelsen.

Her fortæller politiet også, at man skal gennemgå en omfattende mængde materiale.

»Der ligger et større efterforskningsarbejde foran os, for der er meget materiale, der skal gennemgås. Vi mener, at der er begrundet mistanke om overtrædelse af straffelovens bestemmelse om bedrageri, og vi kan ikke udelukke, at der kan komme yderligere sigtelser i takt med, at efterforskningen skrider frem,« siger Michael Kjeldgaard.

Af hensyn til den videre efterforskning vil Østjyllands Politi på nuværende tidspunkt ikke oplyse nærmere detaljer om sigtelsen og efterforskningen af virksomheden.

Én forretning i webshopkarrusel

Copenhagen Lashes er blot en af mange forretninger i en regulær webshopkarrusel, hvor en vennegruppe fra Aarhus i årevis har åbnet og lukket webshops med et spor af vrede kunder bag sig.

I nogle tilfælde kunder fra store dele af Europa, som mener at være blevet snydt og bedraget af alt fra – som her – abonnementsfælder til ulovlig markedsføring samt værdiløse, defekte og potentielt farlige kopivarer.

De mest omtalte brands har været ting som Myposture, Mymuscle, Smilebright, Copenhagen Hair, Copenhagen Lashes, Skintek, Styled, Blackpods og De Perfekte Jeans. Bagmændene tæller udover Sebastian Møller Gaardsøe blandt andet navne som Emil Schmidt, Mark Haugaard, Halfdan Harring og Søren Bælum.

Flere af selskaberne bag de mange webshops er for nylig blevet begæret konkurs af bagmændene selv og efterladt med ubetalte millionregninger.

Tavshed fra bagmand

Ifølge Berlingskes research og oplysninger fra flere kilder med indsigt i Aarhus-netværkets forretninger er Sebastian Møller Gaardsøe blot én af flere, som reelt står bag Copenhagen Lashes. Også Thorbjørn Braad, stifter, direktør og ejer af Scale Marketing, er bag linjerne tæt involveret i Copenhagen Lashes.

Hverken Sebastian Møller Gaardsøe eller Thorbjørn Braad tager tirsdag eftermiddag telefonen, da Berlingske ringer til dem for at spørge dem ind til webshoppens situation og sigtelsen for bedrageri mod Sebastian Gaardsøe fra Østjyllands Politi.

Foreholdt Berlingskes viden har Thorbjørn Braad tidligere henvist til, at det ifølge erhvervsregistre er ECOM IVS med Sebastian Møller Gaardsøe som eneejer, der står bag Copenhagen Lashes. Ifølge Berlingskes oplysninger opholder Thorbjørn Braad sig i øjeblikket i Dubai.

GRAFIK

Fra webshop og ud til hundredetusindvis af danskere