Advokat forlader webshopejere i søgsmål mod Berlingske

Berlingske er blevet sagsøgt af de to aarhusianske webshopejere Mark Haugaard og Halfdan Harring for i alt 5,3 millioner kroner efter flere artikler om deres forretninger og konkurs. Nu har advokat Heidi Højmark Helveg fra advokatfirmaet CO:PLAY, der stod bag søgsmålet, forladt sine klienter. I stedet repræsenteres de af Vibeke Borberg.

Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, forholder sig roligt til stævningen fra Mark Haugaard og Halfdan Harring, som ikke længere repræsenteres af advokat Heidi Højmark Helveg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I maj blev Berlingske sagsøgt for i alt 5,3 millioner kroner på baggrund af en række artikler om de to aarhusianske webshopejere Mark Haugaard og Halfdan Harring.

De to forretningspartnere har stået bag kendte og kritiserede webshops som MyPosture og MyMuscle. Sidste år begærede de selskabet bag konkurs, hvor 35 kreditorer med Skatteforvaltningen i spidsen nu har stillet sig i kø med samlede krav på over 21 millioner kroner. Sideløbende åbnede de et nyt selskab og en ny webshop ved navn Gigabutik.

Sagsøgerne mener ifølge stævningen, at Berlingske har »fremsat beskyldninger af en stor grovhed«, og at der er forsøgt at tegne et billede af sagsøgerne som »centrale bagmænd i et netværk af kriminelle forretningsfolk«.

De udtalte i forbindelse med søgsmålet, at »vi kan dokumentere, at I skriver forkerte oplysninger. Derfor har vi nogle krav, vi er nødt til at retsforfølge. Vi ser frem til at få sagen behandlet ved domstolene«.

Bag stævningen stod sammen med Mark Haugaard og Halfdan Harring advokat Heidi Højmark Helveg fra advokatfirmaet CO:PLAY. Det gør hun ikke længere.

I stedet har Mark Haugaard og Halfdan Harring nu allieret sig med advokat Vibeke Borberg. Hun har blandt andet tidligere forsvaret Peter Brixtofte i Farum-sagen og i de senere år været forskningschef i medieret og områdechef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Advokat Vibeke Borberg repræsenterer nu Mark Haugaard og Halfdan Harring. Hun skal dermed også fortsætte webshopejernes søgsmål mod Berlingske på i alt 5,3 millioner kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold.

Heidi Højmark Helveg vil ikke fortælle, hvorfor hun har valgt at forlade de to webshopejere og søgsmålet.

»Det har jeg egentlig ikke nogen kommentarer til. Jeg repræsenterer dem ikke længere i den sag,« siger Heidi Helveg Højmark.

Via forretningspartnernes nye advokat, Vibeke Borberg, skriver Mark Haugaard og Halfdan Harring i en e-mail, at det bestemt ikke handler om, at Heidi Højmark Helveg »ikke gider være vores advokat«.

»Tværtimod beklagede hun situationen, som efter det oplyste drejede sig om interne forhold i hendes partnerskab,« skriver Mark Haugaard og Halfdan Harring.

Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, afviste i maj, at der skulle være problemer med artiklerne. Han fortalte, at han forholdt sig roligt til stævningen, men kaldte det »et opsigtsvækkende og problematisk skridt at tage, at de lægger sag an«.

»Jeg opfatter det som et forsøg på at lægge pres på os, og det må vi så forholde os til. Jeg mener helt klart ikke, at vi har noget som helst problem. Helt fundamentalt set skal det jo være muligt at lave kritisk erhvervsjournalistik, og her veldokumenteret kritisk erhvervsjournalistik, uden at man skal hives i retten. Derfor er det en usædvanlig sag,« sagde Tom Jensen.