Bavarian når milepæl med brystcancervaccine

Det danske biotekselskab Bavarian Nordic har nået en vigtig milepæl med opstarten af kliniske forsøg med selskabets potentielle brystcancervaccine.

Det slår administrerende direktør, Peter Wulff, fast.

- Opstarten af kliniske forsøg med vores brystcancer vaccine markerer endnu en vigtig milepæl i selskabets historie. På kort tid er det lykkedes BN ImmunoTherapeutics at føre selskabets første cancervaccine ind i klinisk afprøvning. Det styrker ikke blot vores pipeline, men også vores strategi med henblik på at gøre cancervacciner til et vigtigt værdiskabende element i Bavarian Nordic, udtaler han i en fondsbørsmeddelelse.

Bavarian Nordic starter forsøgene med brystkræft så hurtigt så det kan lade sig gøre.

- Nu skal vi først screene patienter, og så skal vi finde patienter med den rigtige profil. Så at sige lige nøjagtig hvornår det bliver, kan

jeg ikke. Men det bliver så hurtigt som vi overhovedet kan, siger Peter Wulff.

Det er Bavarian Nordics amerikanske datterselskab, BN ImmunoTherapeutics, der har modtaget godkendelsen til forsøgene fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, US Food and Drug Association (FDA).

Udover studiet i USA planlægger BN ImmunoTherapeutics også at starte et fase I/II studie med vaccinen i Europa. Men her skal der

først opnås tilladelse fra myndighederne.

- Det bliver senere på foråret, siger Peter Wulff.

Op imod 60 forsøgspersoner ventes at deltage i de to studier.

RB-Børsen