Arla investerer en halv milliard i England

Mejerikoncernen fortsætter udvidelsen af deres største mejeri i Storbritannien, selv om planerne om at have Europas største mejeri foreløbig er skrinlagt.

Arla investerer en halv milliard i England - 1
Selv om finanskrisen har forhindret udbyggelsen til Europas største mejeri, bruger Arla stadig en halv milliard på en opgradering af deres største mejeri. Her er det danske mælkekartoner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix/Rune Feldt
Arla siger farvel til gamle venner og goddag til nye. Samtidig med at koncernen lukker et af sine ældre mejerier i Storbritannien, investerer de 550 millioner kroner i deres største mejeri ved Leeds. Det skriver Jyllands-Posten.

Mejeriet producerer i forvejen 350 millioner liter mælk om året, og efter udbygningen er færdig i 2010, vil mejeriet desuden kunne producere fløde og creme fraiche.

I det store regnskab betyder det, at Arla skal vinke farvel til en række medarbejdere. For selv om det udbyggede mejeri i Leeds får brug for to gange 100 ekstra hænder, vinker koncernen farvel til 130 ansatte, samtidig med det gamle mejeri lukker.

”Betydelige besparelser” vil være fordelen ved stordrift i Leeds, men hvor store besparelser vil selskabet ikke oplyse.

Indtil for få måneder siden overvejede Arla Foods at opføre Europas største mejeri i Storbritannien, men efterfølgende har den økonomiske krise fået direktionen på andre tanker.

Arla omsætter for 14 milliarder kroner i Storbritannien og er dermed deres største marked.