Apples kreditkort kan ikke tåle cowboybukser eller læderpunge

Pas på med det nye Apple Card, som Apple har måttet lave en særlig totrinsrensevejledning til. Vittighederne vælter ind.

Sådan ser det ud, det nye Apple Card-kreditkort (til højre), som skal behandles med yderst følsom hånd, hvis ikke den hvide overflade skal blive ødelagt. Det blev vist frem af Jennifer Bailey, der er ansvarlig for mobilbetalingstjenesten Apple Pay, i marts i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Short/Getty Images/AFP/Ritzau Scanpix/Arkiv

Det nye Apple-kreditkort kan hverken tåle at komme i en cowboybukselomme eller ligge i en læderpung – og slet ikke sammen med andre kreditkort.

Apple Card er lavet af titanium og har fået en overflade af et hvidt materiale, som ikke kan tåle kontakten med andre ret almindelige materialer. Apple har derfor ifølge det britiske dagblad The Guardian udsendt en særlig vejledning til dem, der skal bruge kreditkortet, der ikke har et påtrykt kortnummer men kun viser ejerens navn og så Apples logo.

Heraf fremgår, at man skal holde det væk fra »hårde overflader eller materialer«. En læderpung eller en cowboybukselomme »kan forårsage permanent misfarvning«, og Apple Card må ikke røre ved andre kreditkort eller »potentielt ru objekter« som mønter eller nøgler.

Vittighederne vælter ind

Vejledningen har fået folk til at klaske sig på lårene af grin.

Nogle har på nettet foreslået, at kreditkortet skal bæres i et lille, strikket omslag, som Apple kunne kalde »Card Socks« (kortsokker) og sælge for 99 dollar, eller at man kan hænge det i »en svævende glasramme på et sted med dæmpet lyd, med en temperatur året rundt på 21 grader og med luftfugtighedskontrol. Ingen blitz, tak«.

»Kommer snart: En pung til 500 dollar særligt designet til Apple Card,« lyder endnu en satirisk kommentar på Twitter.

Skulle det alligevel gå galt med det nye kreditkort, er Apple klar med en totrinsrensevejledning. Almindelige rengøringsmidler eller rensevæsker på spraydåser må endelig ikke bruges. Man skal i stedet først tage en våd mikrofiberklud, og hvis det ikke løser problemet, kan man bruge isopropylalkohol.

»Apple Card gentænker fuldstændigt alt ved et kreditkort«

Apple Card lanceres i samarbejde med investeringsbanken Goldman Sachs. Det kommer ud til amerikanske forbrugere sidst på måneden og er tænkt til primært at skulle bruges gennem iPhone-telefonen, men Apple udsteder også det fysiske kort, som kan bruges i butikker, der ikke tager imod mobilbetaling. Apples lokkemad for at få det ud til så mange som muligt er, at man får to procent af købsprisen retur, hvis man bruger Apples app til at betale med.

Da Apple præsenterede kreditkortet for første gang, var det med denne beskrivelse:

»Apple Card gentænker fuldstændigt alt ved et kreditkort. Det repræsenterer alt det, som Apple står for. Som enkelhed, gennemsigtighed og privatlivets fred.«