Analytikere: Lego er mindst lige så meget værd som Mærsk

Lego-klodser er forsvindende små i forhold til de store 40 fods containere, som et Mærsk-skib sejler rundt med. Men til gengæld får rederigiganten reel konkurrence og bliver måske endda sejlet agterud, når det gælder værdien af selskabet, skriver Finans.

Foto: ZSOLT CZEGLEDI. Lego-klodser er forsvindende små i forhold til de store 40 fods containere, som et Mærsk-skib sejler rundt med. Men til gengæld får rederigiganten reel konkurrence og bliver måske endda sejlet agterud, når det gælder værdien af selskabet, skriver Finans.
Læs mere
Fold sammen

Hvis Lego-familien skulle beslutte at børsnotere selskabet, ville værdien formentlig lande på den gode side af 220 mia. kr. Mærsk kan man i øjeblikket købe for under 200 mia. kr. på børsen.

»Du kan tage udgangspunkt i, hvad markedet er villigt til at betale for Legos amerikanske konkurrenter Hasbro og Mattel. Dertil mener jeg faktisk, man kan lægge en yderligere værdi i Lego, fordi det er så stærkt et brand,« siger Otto Friedrichsen, aktiestrateg hos Formuepleje, til Finans.

Den uafhængige amerikanske legetøjsanalytiker Sean McGowan er lidt mere forsigtig.

»Umiddelbart kunne Lego formentligt hente 30 mia. dollars eller mere i værdi, fordi det har så stærkt et brand, der er et klart potentiale i Lego-film og muligheder i global ekspansion,« siger Sean McGowan.

Dermed sætter han over for Finans "kun" Lego til omkring 200 mio. kr.

Mattel og Hasbro koster hver omkring 75 mia. kr. i det amerikanske aktiemarked.

Lego-familien understreger, at der ingen planer er om at sælge virksomheden.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!