Amplifon om Audinova-bud: Undersøger altid alle muligheder

Den italienske høreapparatforhandler Amplifon vil ikke afsløre, hvorvidt selskabet er med i opløbet om hollandske Audionova, der gennem de seneste måneder har været rygtet på vej mod et salg.

Den italienske høreapparatforhandler Amplifon vil ikke afsløre, hvorvidt selskabet er med i opløbet om hollandske Audionova, der gennem de seneste måneder har været rygtet på vej mod et salg. (Foto: Malte Kristiansen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle opkøb omkring kernemarkederne bliver dog altid overvåget nøje, fortæller selskabet selv. Og Audionova er netop til stede på en stribe af Amplifons kernemarkeder i Europa.

»Der har været mange rygter om et potentielt salg af Audinova. Vi kan ikke kommentere på rygter og spekulation. Opkøb har dog altid været en del af Amplifons strategi i fortiden, og det vil også fortsætte i fremtiden. I Amplifon er vi altid interesserede i at evaluere opkøbsmuligheder på de internationale markeder, inklusive visse europæiske markeder, der er et nøglefokus for os,« siger Enrico Vita, der er administrerende direktør hos Amplifon, i et interview med Ritzau Finans.

Amplifon har også store vækstambitioner for de kommende år. I marts lancerede selskabet sin nye vækststrategi for perioden frem til og med 2018, hvor Amplifon satser på at åbne mere end 600 nye butikker, at øge driftsmarginen (EBITDA) med mere end 1,5 pct.point samt at levere en høj encifret årlig vækstrate.

I strategien lyder formuleringen, at Amplifon vil »styrke sin globale førerposition yderligere og levere vedvarende salgsvækst og marginudvidelse gennem udnyttelse af den unikke forretningsmodel.«

Fokus i strategien er på Amplifons otte kernemarkeder, der står for mere end 70 pct. af det globale detailmarked for høreapparater. De otte markeder omfatter USA, Tyskland, Frankrig Spanien, Italien, Holland, Storbritannien og Australien.

Audionova har mere end 1300 butikker fordelt på 12 europæiske lande, nemlig Belgien, Luxembourg, Holland, Frankrig, Schweiz, Tyskland, Italien, Portugal, Spanien, Ungarn, Polen og Danmark.

Amplifon er verdens største høreapparatforhandler med tilstedeværelse i samlet 22 lande. Kæden har en global markedsandel på 9 pct. og omkring 8700 salgssteder på globalt plan.