Amagerbanken sylter skildpadden

Selvom de mange tusinde aktionærer to gange har reddet Amagerbanken fra undergang, har den nye ledelse nu afskaffet det traditionelle årlige aktionærmøde med forloren skildpadde.

Amagerbankens nye direktør Steen Hove. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktionærmøderne i Amagerbanken har gennem årene været en af bankens mange imødesete traditioner.

"Vi må imidlertid erkende, at der gennem de seneste år har været en vigende interesse blandt de nu mere end 70.000 aktionærer. For 10 år siden deltog ca. 25 pct. af aktionærerne, mens det seneste aktionærmøde blev gæstet af mindre end 10 pct. Da aktionærmødet samtidig er et ganske kostbart arrangement med en pris pr. deltager på ca. 1.000 kr. - eller i alt nær 6 mio. kr., har bankens ledelse fundet det rigtigst at suspendere møderne. Der holdes således ikke aktionærmøder i foråret 2011," skriver bankens nye direktør Steen Hove på bankens hjemmeside.

Om det er den dalende interesse fra aktionærernes side eller økonomien, der har været den afgørende begrundelse for at droppe festlighederne og skildpadden, fremgår af afslutningskommentaren fra Steen Hove.

"Vi finder ikke, at Amagerbankens nuværende situation lægger op til fest, men derimod nødvendig ansvarlig ledelse. Vi håber og tror på jeres forståelse for vores beslutning og ønsker en glædelig jul og et godt nytår! Mange venlige hilsner Steen Hove".