Airbnb inddrager Dracula-slot i nyt PR-stunt

I et PR-stunt af de helt store lader den globale udlejningstjeneste Airbnb gæster overnatte på Draculas slot i Rumænien på Allehelgensaften.

Her ses slottet. Foto: Bogdan Cristel Fold sammen
Læs mere
Foto: BOGDAN CRISTEL

Glem alt om uhyggelige udklædning og uddeling af slik ved døren på Allehelgensaften også kendt som Halloween. For det virkelige gys finder man i Rumænien, hvor to frygtløse sjæle vil få mulighed for at overnatte på rumænske Draculas slot.

For første gang siden 1948 vil gæster nemlig få mulighed for at overnatte på Branslottet, som det rettelig hedder. I populærkulturen er det dog bedst kendt som Draculas slot.

Det er udlejningsgiganten Airbnb, der har uskrevet en konkurrence, hvor vinderne vil få mulighed for at leje slottet, der ligger på grænsen mellem Transylvanien og Valakiet i Rumænien ved byen Brasov. Der vil to gæster få mulighed for at overnatte Allehelgensaften 31. oktober.

Fortsætter under billedet

Slottet blev til Dracula-slottet, da bestselleren »Dracula« af Bram Stoker kom på gaden 1897. I 1400-tallet husede slottet prinsen Vlad Dracula også kendt som Vlad Tepes, der ifølge sagnet var kendt for at spide sine ofre.

Det var Vlad Draculas navn, der blev brugt af Bram Stoker til sin roman af samme navn, hvor hovedpersonen Jonathan Hawker besøger Grev Dracula, der residerer i sit slot i Karpaterne. Besøget ender som et ondsidet delerium, hvor Draculas blodædende natur lige så stille afslører sig for Hawker.

Airbnbs PR-stunt har hidkaldt sig opmærksomhed fra flere internationale medier, som AP, BusinessInsider og britiske Telegraph.

Som tilfældet er med Airbnb-udlejning er der altid en vært, der i den bedste af alle verdener skal tage sig af de rejsende. Og i tilfældet Dracula-slottet er det ingen ringere end Bram Stokers broders barnebarn Dacre Stoker. Han er ifølge Airbnb en vampyrkender og en fortaler for sin slægtnings bestseller.

»Jeg vil give dem en fornemmelse for atmosfæren og en virkelighedstro oplevelse, men min virkelige interesse er at udbrede kendskabet til Bram Stoker, som er blevet overskygget af sin egen fantastiske historie,« har Dacre Stoker fortalt til Telegraph.

Det er ikke første gang, at milliardfirmaet udlejer ikoniske bygninger som overnatningsmulighed. Sidste år var de underjordiske katakomber i Paris i spil til Allehelgensaften. Her kunne gæster få lov at overnatte i underjordiske gange og rum, der måler 300 kilometer i et nedlagt kalkstensbrud.

Den manøvre skal formentligt også ses i lyset af, at Airbnb i stigende grad oplever modstand i en række storbyer herunder Paris, hvor kritikere mener, at tjenesten er med til at ophede boligmarkedet og gøre det svært for almindelige mennesker at bo i byenerne.

Gæsterne på Draculas slot vil i øvrigt blive bespist på slottet med egnsretten - en gryde af paprikakylling, en ret, der også optræder i romanen.