Dansk succesiværksætter laver airbnb for hunde

Menneskets bedste ven skal også have glæde af deleøkonomien. Det er ihvertfald tanken bag en ny portal, der tilbyder hundepasning med airbnb som forbillede. Dansk serieiværksætter står bag.

Stifterne af Dogley. Fra venstre hunden Molly, Thomas Keller, Jakob Krarup, Frank Thorup og hunden Bella. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressemateriale.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Må man tage hunden med sig på ferien?

Svaret er som oftest ja, men det er besværligt. Derfor er disruption kommet til sedlerne på opslagstavlen i supermarkederne, hvor hundeluftere og -passere tilbyder deres services. Hjemmesiden Dogley.com fungerer ligesom airbnb, hvor man som hundeejer kan finde et hjem til sin bedste ven, mens man er bortrejst eller ikke har tid til at passe den.

Frank Thorup, der er manden bag streaming-teknologiselskabet Xstream, der i 2014 blev solgt til en kapitalfond for et trecifret millionbeløb, har nu slået sig sammen med partnerne Thomas Keller, der er CEO i Dogley.com, og Jakob Krarup for at etablere virksomheden og sitet.

»Hundeejere er parat til at bruge penge på deres kæledyr. Og man er ikke fedtet, når det handler om det ekstra familiemedlem, som en hund nu engang er,« siger Frank Thorup, partner i Dogley.com

Kvinder, kager og jordbær for sjov

Der er intet så skønt som en hund, men den firbenede kan også give hovedpine, hvis man skal på ferie eller ikke har tid til at lufte den. Hundeejere med pasningsproblemer er i dag nødt kaste penge efter kennel- eller internatophold. Dogley.com sørger for, at hundeejere fremover blot skal snuse lidt rundt på internettet for at finde bedømte, godkendte, private hundepassere, der står klar til at passe og pleje den firbenede i alt fra et par timer til uger.

Ideen bag konceptet er, at de gode hundepassere bliver eftertragtede og kan kræve en højere pris. Eksempelvis hvis de gør noget ekstra ud af lufteturene og pasningen.

Stifterne af Dogley.com. Hunden Molly, Thomas Keller, Jakob Krarup, Frank Thorup og hunden Bella. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressemateriale..

Som udgangspunkt anbefaler Dogley.com dog en standardpris på mellem 100 og 200 kr. for en dagspasning eller mellem 150 og 250 kr. for en overnatning. Men det er efterspørgslen, der skal bestemme prisen. Dogley.com tager 18 pct. af beløbet for administrationsomkostningerne og den forsikring, der er obligatorisk, og som skal sørge for, at begge parter - og hunden - kan sove roligt om natten.

Californisk forbillede

Lignende tjenester eksisterer allerede i USA, og det er meningen, at Dogley.com på sigt skal skaleres til at dække hele Europa.

»Jeg er lige kommet hjem efter at have boet i San Francisco i et år. Som hundeejer havde jeg nogle problematiske oplevelser med kenneler derovre, og det fik mig til at søge alternativer. Dem fandt jeg, og dem brugte jeg. De fungerede så godt, at jeg tænkte, at den idé tager jeg med tilbage til Danmark,« siger Frank Thorup og fortsætter:

»Vi forventer at åbne sites i Norge og Sverige ved årsskiftet. Derudover satser vi på at åbne et par andre europæiske markeder i 2017. Vi har konceptet, vi har softwaren - så for os handler det i høj grad om at rulle det hurtigt ud, inden de amerikanske konkurrenter ankommer. Og det gør de på et tidspunkt. Om det herefter ender i konkurrence eller opkøb, må tiden vise,« siger Frank Thorup.