3F om standhaftige Uber: De lukker øjnene for dansk demokrati

Uber afviser at lukke deres omstridte forretning i Danmark. De fortsætter og kæmper videre i Danmark, sagde Uber på et pressemøde i dag. 3F langer ud efter Ubers beslutning.

Uber holder pressemøde om den nye taxalov. Uber Talsmand Kristian Agerbo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup

Siden folketinget i går fremlagde et lovforslag til den nye taxilov, har flere spået, at Uber må trække i bremsen og lukke ned i Danmark. Men den spådom vil Uber ikke leve op til.

Uber oplyser på et pressemøde i dag, at de fortsætter i Danmark og vil kæmpe videre for kørselstjenestens overlevelse på trods af taxiloven.

»Vi har tænkt os at blive og kæmpe her i Danmark. Det danske marked er vigtigt for os, og vi ser en stor opbakning fra brugerne og chaufførerne,« siger Kristian Agerbo, der er talsmand for Uber.

Hvordan Uber vil kæmpe videre står efter pressemødet mere uklart, men Kristian Agerbo fortæller til Berlingske Business, at de vil gå i dialog med danskerne og politikerne om ændringer af taxiloven.

Han henviser til, at Uber har 300.000 brugere i København og derfor har bevist, at danskerne ønsker at benytte den teknologi, Uber udbyder.

Uber benyttede også dagens pressemøde til endnu engang at kritisere det nye lovforslag, der ifølge Kristian Agerbo vil give store udfordringer for Uber.

Ifølge talsmanden bliver det dyrt for både chauffører og forbrugere, hvis Ubers biler skal udstyres med taxametre, sædefølere og videoovervågning, som er noget af det udstyr, der med den nye taxilov bliver lovpligtigt at montere i alle biler, der ønsker at køre taxi.

»Det forslag, der er indgået politisk aftale for, betyder, at man indfører en masse teknologiske krav, som er meget forældede. Det er et tilbagestep for hele Danmark. Det handler om, hvordan Danmark tilgår nye teknologier, og hvordan vi bevæger os ind i fremtiden,« siger Kristian Agerbo.

Uber trodser demokatiet

Ubers beslutning om at blive i Danmark på trods af den nye taxilov, møder hård kritik fra Jan Villadsen, der er formand for 3F Transport. Han langer i et Facebook-opslag hårdt ud efter Uber kort tid efter kørselstjenestens pressemøde.

»Magen til forestilling skal man lede længe efter. Uber har lige holdt pressemøde. Her oplyser Uber, at de vil fortsætte i Danmark og dermed fortsat vil lukke øjnene for det danske demokrati,« skriver Jan Villadsen i opslaget.

Han tilføjer:

»Uber håber tilsyneladende på, at en enkelt politiker i skikkelse af Joachim B Olsen nu kan omvende det store politiske flertal, der i går meddelte enighed om en ny moderne taxilov uden plads til gammeldags ansættelsesformer og uber-job på daglejer vilkår.«