Samsung præsenterer kæmpe tavle-PC

Samsung har på CES-messen præsenteret en tavle-PC udover det sædvanlige. Hele 12,2 tommer måler selskabets nyeste tavle-PC, der dog også kommer i mindre udgaver.

Samsung Telecommunications America Vice President Nanda Ramachandran speaks at the Samsung press event at the Mandalay Bay Convention Center for the 2014 International CES on January 6, 2014 in Las Vegas, Nevada. AFP PHOTO / ROBYN BECK Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På markedet for tavle-PC er det især de mindre og billigere af slagsen under ni tommer, som Googles Nexus 7 og Apples iPad Mini, der står for en større og større del af markedet for tavle-PCer.

Alligevel mener Samsung, at der også er et marked for de traditionelle og større tablets omkring de ti tommer. Og altså også endnu større end det, øjensynligt. Samsungs har på CES-messen i Las Vegas præsenteres deres nye serie af tavle-PCer. Samsung NotePro og TabPro kommer i størrelserne 8,4 tommer, 10,1 tommer og endelig 12,2 tommer.

Ikke mindst sidstnævnte i hele 12,2 tommer har tiltrukket sig stor opmærksomhed i Las Vegas med sin usædvanlige størrelse. Skærmen har en opløsning på 2560 x 1600 pixels - altså en anelse højere end Apples iPad, der kan præstere 2048 x 1536 pixels. Det er især imponerende på den mindre version på 8,4 tommer, der kører samme, høje opløsning.

Tavle-PC til de professionelle

Sammen med den nye serie af tavle-PCer præsenterer Samsung også ny software, der gør det muligt at tilgå din computer derhjemme direkte fra tavle-PCen.

»Er din computer tændt, vil den automatisk synkronisere med din tablet. På denne måde er det enkelt og nemt at redigere og gemme filer via fjernadgang. På selve tabletten er programmet Hancom Office installeret, som er et værktøj til tekstbehandling, regneark og præsentationer, der gør det let at arbejde effektivt på farten. Tastatur, mus og USB LAN-hub findes som tilbehør til TabPRO og NotePro, så du kan arbejde på samme måde, som du arbejder på din PC,« skriver Samsung i en pressemeddelelse.

Samsung giver endvidere mulighed for, at flere brugere kan bruge den samme tavle-PC, da der kan oprettes flere brugere på samme enhed. Endelig kommer NotePro-versionen af tavle-PCerne også med Samsungs S-pen, som er en trykfølsom pegepind, der kan tegnes og skrives med på skærmen. 

Tavle-PCerne kommer med en Exynos 5 Octa 1.9 GHz QuadCore-processor, mens 4G-versionen kommer med en Snapdragon 800 2.3GHz QuadCore-processor. Tavle-PCerne kører Android 4.4. Samsungs nye tavle-PCer kommer i handlen i februar og marts, hvor priserne starter ved 2.999 kroner.

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES) på www.business.dk/digital, www.b.dk/tech og i den trykte avis.