Skift fra Windows til Android med et enkelt klik

Chipproducenten Intel har på CES-messen i Las Vegas annonceret computere, der kan skifte mellem Android og Windows med et tryk på en knap.

Chipproducenten Intel har på CES-messen i Las Vegas annonceret computere, der kan skifte mellem Android og Windows med et tryk på en knap. Foto: Asus Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Traditionelt findes Googles styresystem Android på telefoner og tavle-PCer. Men det har øjensynligt potentiale til mere, synes chipproducenten Intel at mene, der på CES-messen i Las Vegas har præsenteret deres nye »Dual OS platform«.

Den platform gør det muligt at have to styresystemer på én enhed, som brugeren så kan skifte imellem. Det nye og smarte er, at computeren ikke skal genstartes, før der kan skiftes mellem programmerne, men at det nærmere foregår, som når der skiftes mellem apps på computeren.

Computerproducenten Asus viste på CES-messen deres bud på en computer, der både kører Microsoft Windows og Google Android. Den præsenterede det taiwanesiske selskab som verdens første »fire-i-en-enhed«.

Med »fire-i-en« skal forstås, at enheden med navnet »Transformer Book Duet« kan bruges både som almindelig computer, men også som tavle-PC, hvor tastaturet klikkes af. Og endelig kan den køre både Android og Windows.

Computeren har en IPS-skærm på 13,3 tommer, Intels Haswell processor op til Core i7 og harddisk-størrelse fra 64 GB. Prisen starter i USA for den billigste model på 599 dollar, hvor salget starter i slutningen af marts.

AMD vil også lave dobbelte computere

Det er dog ikke kun Intel, der vil lave computere, der kan afvikle flere styresystemer samtidigt. Også chipproducenten AMD har lignenden planer. På CES-messen har AMD annonceret, at de har indgået partnerskab med selskabet BlueStacks, der udvikler software, som gør det muligt at afvikle Android-applikationer på Windows-computere og tavle-PCer samt Apple-computere.

Det betyder, ifølge AMD, at brugeren ikke behøver skifte mellem de to systemer, men eksempelvis kan åbne Android-apps direkte fra startskærmen i Windows.

AMD forklarede også på CES, at de i deres chip-design vil en konventionel x86-chip til at afvikle Windows, samt en ARM-chip, der skal køre de mindre krævende Android-applikationer. Det skulle give en bedre batterilevetid, end hvad man tidligere har set, ifølge BlueStacks administrerende direktør, Rosen Sharma

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES) på www.business.dk/digital,www.b.dk/tech og i den trykte avis.