Yderligere 15 russere beder CAS om hjælp til OL-adgang

Inden fredag skal sportsdomstolen CAS vurdere om i alt 47 russere skal have adgang til vinter-OL i Sydkorea.

Aleksandr Legkov vandt OL-guld i Sotji. Det er op til Den Internationale Sportsdomstol (CAS) at afgøre, om han får mulighed for at forsvare guldet i Pyeongchang. Reuters/Lucy Nicholson Fold sammen
Læs mere

Yderligere 15 russere med langrendsløberen Aleksandr Legkov i spidsen har bedt Den Internationale Sportsdomstol (CAS) om hjælp til at sikre dem adgang til det forestående vinter-OL i Pyeongchang.

13 af de 15 er idrætsudøvere, mens de sidste to er trænere.

Det er Den Internationale Olympiske Komité (IOC), som har udelukket de 15 appellerende russere.

Atleterne og trænerne formåede ikke at bestå et obligatorisk baggrundstjek fra IOC. Tjekket er indført, efter at Rusland systematisk snød med doping under OL i Sotji i 2014.

IOC har også udelukket 32 andre russere, som allerede tirsdag bad CAS om hjælp til at få omstødt den beslutning.

CAS meddeler, at man først vil komme med en afgørelse omkring de 32 russere, der appellerede udelukkelsen tirsdag. Allerede onsdag forventes de første afgørelser at komme. Vinter-OL begynder fredag.

Alle russiske atleter, der skal konkurrere i Pyeongchang, vil fremstå som »olympiske atleter fra Rusland«. Det sker, fordi det russiske hold formelt er udelukket fra legene efter skandalen i Sotji.

Atleterne vil derfor konkurrere under det olympiske flag. De vil desuden bære dragter uden Ruslands flag. Hvis de vinder medaljer, vil den olympiske hymne desuden blive spillet i stedet for den russiske nationalsang.

/ritzau/