Wozniacki stormer videre i Australian Open

Caroline Wozniacki skal efter en overbevisende sejr natten til torsdag nu op mod den niendeseedede Konta.

Tennisspilleren Caroline Wozniacki er kommet godt fra start i årets første grand slam-turnering, Australian Open i Melbourne.

Natten til torsdag dansk tid fejede den 20.-seedede dansker kroaten Donna Vekic ud af banen med en overbevisende sejr på 6-1, 6-3. Opgøret var overstået efter 76 minutters spil.

Dermed er Wozniacki videre til tredje runde, hvor hun må forvente væsentlig hårdere modstand i form af den niendeseedede Johanna Konta fra Storbritannien.

Caroline Wozniacki leverede en solid præstation og var kampen igennem i balance. Specielt danskerens baghånd gjorde ondt på den 20-årige kroat, der måtte løbe langt efter den præcise dansker.

Første sæt var en kort fornøjelse og sluttede allerede efter 33 minutter. Især Caroline Wozniackis serv var god i et første sæt, hvor kroatiske Vekic lod sig gå på af Wozniackis vedholdende stil.

Kampen bød på flere gode dueller, og kroaten fik indimellem bevist, at hun sagtens kan være med i de helt store kamp. Men mod danskerens kølighed, var det for meget at lave 32 uprovokerede fejl. Wozniacki lavede kun ni uprovokerede fejl i kampen.

Andet sæt var mere jævnbyrdigt. Donna Vekic lykkedes her bedre med sin egen serv og fik Wozniacki ud at løbe. Samtidig faldt Wozniackis egen serv i niveau, og derfor blev kampen mere lige.

Alligevel blev den danske rutine udslagsgivende.

Caroline Wozniacki møder i tredje runde britiske Johanna Konta. Konta er seedet som nummer ni og har startet året perfekt. Hun vandt således opvarmningsturneringen i Sydney i sidste uge, og er kommet godt fra start i Melbourne.

I sin andenrundekamp slog hun natten til torsdag Naomi Osaka fra Japan i to sæt. Specielt britens serv virkede godt i en kamp, der kun varede lidt mere end en time og endte 6-4, 6-2.

/ritzau/