Unibet kører Post Danmark Rundt inkognito

Det omdiskuterede Unibet.com-mandskab stiller op i Danmark Rundt som Team Canyon. DIF synes fortsat ikke, at holdet skulle være inviteret.

Hvis australske Baden Cooke vinder en etape i Post Danmark Rundt, kommer man ikke til at se ham på podiet som på fotoet, hvor han fejrer en sejr i Grand Prix de La Marseillaise. Cooke & Co. kører nemlig i Danmark under navnet Team Canyon. Foto: Gerard Julien Fold sammen
Læs mere

Rytterne fra det belgisk-svenske cykelhold Unibet.com optræder efter måneders kontroverser nu alligevel på startlisten til det kommende Post Danmark Rundt. Men de gør det inkognito.

De danske spillemyndigheder og Danmarks Idræts-Forbund (DIF) meddelte i maj Danmarks Cykle Union (DCU) og løbsansvarlig Jesper Worre, at man ikke ønskede Unibet.com i feltet til den danske rundtur, fordi det er ulovligt at reklamere for et udenlandsk spilfirma i Danmark.

Men den hurdle overvinder det hårdtprøvede mandskab imidlertid ved at stille til start i Post Danmark Rundt i sorte trikoter under navnet Team Canyon. Det bekræfter Jesper Worre.

»Unibet kører Post Danmark Rundt som Team Canyon, altså navnet på deres cykler,« siger DCU-direktøren og glæder sig over, at holdet kommer med så prominente navne som sprinterduoen Jimmi Casper og Baden Cooke, som vandt den grønne trøje i Tour de France i 2003.

Flere Unibet-ryttere har da også på det seneste talt offentligt om, at de skulle køre Post Danmark Rundt, ligesom løbet hele tiden har figureret i løbskalenderen på Unibets hjemmeside. Men på grund af balladen har løbsarrangøren ikke haft travlt med at offentliggøre Team Canyon-mandskabets deltagelse.

»Senest meddelte spillemyndighederne, at de ville lade sagen gå til politiet, hvis Unibet ikke inden den 10. juli lod vide, at de accepterede startforbuddet. Derfor skrev jeg til Unibet, at de er nødt til at køre som Team Canyon, det har de også tidligere gjort. Og det har holdet accepteret,« siger Jesper Worre.

I DIF er man ikke begejstret for modellen, men man godtager den.

»For nu vil der ikke direkte blive reklameret for Unibet. Spørgsmålet er så, hvor meget reklame der alligevel vil blive tale om. Så vi havde helst set, at holdet slet ikke var bliver inviteret,« siger DIF-direktør Karl Christian Koch, der ærgrer sig over, at DCU og DIF ikke er på linie i sagen.

Havde DCU givet Unibet.com lov til at stille på under det navn, havde DIF nu intet kunne gøre.

»Vi har ingen sanktionsmuligheder,« konstaterer Karl Christian Koch, som dog påpeger, at DIFs bestyrelse på et møde den 14. august vil drøfte muligheden for at indføre sanktionsmuligheder.

Det er ikke kun i Danmark, at Unibet har haft problemer med at få starttilladelse til at køre løb. Senest har holdet lagt sag an mod Tour de France-arrangøren ASO, fordi holdet er blevet holdt ude fra Tour De France - igen med henvisning til et nationalt spillemonopol.

Forleden afviste retten i Lille sagen.