Undersøgelsen, der kan fælde Riis, synger på sidste vers

Der mangler kun at falde få detaljer på plads, før Anti Doping Danmark og Danmarks Idræts-Forbund er klar med resultaterne fra omfattende dopingundersøgelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I skyggen af den aktuelle succes i Tour de France lurer stadig den dopingundersøgelse, der potentielt kan fælde Bjarne Riis og ødelægge den danske sportsdirektørs fremtid i cykelsporten.

Anti Doping Danmark og Danmarks Idræts-Forbund har nu i mere end et år undersøgt dopingproblemerne i dansk cykelsport, og Riis har holdt undersøgelsen op foran sig som et skjold mod spørgsmålene om hans kendskab til sine rytteres dopingmisbrug, mens han har været holdejer. Spørgsmål, der har hobet sig op, siden blandt andre Tyler Hamilton og Michael Rasmussen påstod, at Riis kendte alt til deres brug af ulovlige præparater.

Undersøgelsens afslutning er blevet udskudt igen og igen, men ifølge Lone Hansen, direktør i Anti Doping Danmark, mangler der nu kun detaljer, før ADD og DIF kan melde noget ud.

»Vi er i slutfasen af at offentliggøre en form for rapport på det her. Hvor vi i hvert fald lægger det frem, der har været af oplysninger i forhold til alle dem, der har været involveret,« siger Lone Hansen og fortsætter:

»Vi mangler nogle sidste oplysninger fra internationale kilder, og det kan være inden for uger, vi har dem, men nogle gange går der bare længere tid, så derfor er det rigtig svært at give en eksakt tidshorisont. Men vi synger på sidste vers,« siger hun.

Hvad fylder Bjarne Riis i den undersøgelse?

»Som det også fremgår af Bjarne Riis’ egne udtalelser, så indgår han som en del af undersøgelsen, og dermed bliver der også fremlagt noget materiale, som omhandler Bjarne Riis og hans tid i cykelsporten.«

Kan du uddybe det?

»Nej. Jeg kan ikke sige mere end det,« siger Lone Hansen.