Tourkolleger hylder dansk trøjebærer: Fantastisk for ham

Astanas danskere er imponeret over landsmanden Søren Kragh Andersens bedrifter i Tour de France.

Tour de France - 2018070920003
Søren Kragh Andersen har det svært med varmen i Frankrig, men nød formentlig pladsen i solen på Tour de France-podiet, da han mandag blev iklædt den hvide ungdomstrøje. Stephane Mahe/Reuters Fold sammen
Læs mere

Selv om man hver dag er rivaler, kan man godt glæde sig, når der er en landsmand, der har succes i verdens største cykelløb.

Danskerkolonien hos Astana tøver nemlig ikke med at sende lykønskninger til Sunweb-talentet Søren Kragh Andersen, der mandag overtog den hvide ungdomstrøje og blev hyldet på Tour de France-podiet.

»Det er altså fedt, og det kan jeg godt unde ham. Han skal have stort tillykke med det. Det er fantastisk for ham. Det er virkelig en mand i form«, siger Magnus Cort, der selv er nummer tre i konkurrencen.

Søren Kragh Andersen havde et lidt tungt forår, hvor sygdom spolerede en del af hans planer i klassikerne.

Men i Schweiz Rundt viste han med en flot etapesejr og en andenplads på enkeltstarten, at han er tilbage på absolut topniveau.

Mandag var han så med til at trække Sunweb frem til en femteplads i holdtidskørslen, mens han altså selv snuppede den hvide trøje.

»Det bekræfter jo bare, hvad vi har set senest i Schweiz Rundt og det potentiale, som Søren har. Det er jo fantastisk og en rigtig flot Tour-debut af ham,« siger Lars Michaelsen, der er sportsdirektør hos Astana.

Ungdomskonkurrencen er for ryttere, der er under 26 år.

/ritzau/