Tidligere superligatræner bliver ny kvindelandstræner i fodbold

Lars Søndergaard skal være landstræner for Danmarks fodboldkvinder de kommende tre og et halvt år.

Den tidligere superligatræner Lars Søndergaard bliver ny træner for det danske kvindelandsholdet i fodbold og bliver præsenteret på et pressemøde hos DBU den 18. december 2017. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere superligatræner Lars Søndergaard er ny træner for det danske kvindelandshold i fodbold. Det oplyser DBU på et pressemøde.

Hans kontrakt gælder fra årsskiftet til og med EM-slutrunden i 2021.

Den tidligere træner for Viborg, Sønderjyske og AaB har ikke tidligere trænet kvinder, men han glæder sig til udfordringen.

»Jeg har kun været træner for herrer, men jeg har aldrig været bange for at prøve noget nyt.«

»Siden jeg stoppede i AaB for et år siden, har jeg stadig kigget mest på herrefodbold. Jeg fulgte kvindelandsholdets succesrige sommereventyr, og hypen og snakken - i hvert fald snakken - er fortsat de seneste måneder.«

»Det gjorde, at jeg kunne se noget spændende i at komme til at arbejde med kvinderne. Det er fantastisk spændende, og jeg glæder mig meget til det,« siger Lars Søndergaard, der også har erfaring fra østrigsk fodbold.

DBU's kvindetalentchef, Lene Terp, fortæller, at man har ledt efter en erfaren træner, som havde prøvet at være i modvind, og som kunne tale dansk.

»Med Lars Søndergaard får kvindelandsholdet en landstræner med cheftrænererfaring fra øverste hylde i både Danmark og udlandet og med en solid fodboldfaglighed.«

»Han har egenskaberne til at fortsætte den gode, sportslige udvikling for kvindelandsholdet,« siger Lene Terp.

Testlandskampen mod USA's verdensmestre 21. januar bliver Søndergaards første i spidsen for de danske fodboldkvinder.

Kort efter sommerens imponerende og overraskende EM-sølv i Holland sagde Nils Nielsen op som landstræner. Han mente, at der skulle nye kræfter til at fortsætte udvikling i dansk kvindefodbold.

Siden dengang har U19-landstræner Søren Randa-Boldt vikarieret som A-landstræner. Det har dog været en alt andet end let opgave for træneren grundet konflikten mellem DBU og Spillerforeningen.

Parternes twist, der først blev løst i slutningen af november med en ny landsholdsaftale, fik to landskampe aflyst.

Først var det den udsolgte EM-revanche mod Holland, som måtte aflyses, og siden var det VM-kvalifikationskampen mod Sverige.

Sidstnævnte aflysning har fået et større og endnu uafklaret efterspil. De danske fodboldkvinder er i første omgang blevet taberdømt 0-3, mens DBU fik en bøde.

Den straf har Det Svenske Fodboldforbund (SvFF) dog appelleret, da forbundet ikke mener, at straffen til danskerne er hård nok.

/ritzau/