DBU regner med ny kvindelandstræner inden jul

Præsentationen af en ny dansk kvindelandstræner i fodbold nærmer sig, siger DBU-direktør Claus Bretton-Meyer.

Pernille Harder (i rødt) og holdkammeraterne på det danske landshold får snart sat navn på deres nye træner. Scanpix/Denis Lovrovic/arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når spillerne fra det danske kvindelandshold i fodbold sætter julemaden til livs 24. december, kender de navnet på den træner, som skal forsøge at skaffe holdet til VM i 2019.

Det er i hvert fald forventningen hos Claus Bretton-Meyer, direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU).

»Vi arbejder på at få en træner til kvindelandsholdet på plads, og det håber jeg, at vi har på plads inden jul,« siger DBU-direktøren til TV2 Sport.

Han åbner dog en dør på klem for, at præsentationen kan lade vente på sig lidt længere.

»Bolden er rund, og vi ved aldrig rigtig, hvad der kan ske, men vi arbejder hårdt på sagen,« lyder det fra Bretton-Meyer.

Meget længere kan man dog heller ikke vente, hvis den nye træner skal med på den træningslejr i januar, som er planlagt for holdet.

I sommer stod Nils Nielsen i spidsen for mandskabet, som nåede EM-finalen i Holland, hvor det blev til nederlag til værtsnationen.

Efterfølgende stoppede Nils Nielsen på posten, som midlertidigt blev overdraget til U19-landstræner Søren Randa-Boldt.

Danmarks VM-muligheder har lidt et alvorligt knæk, da holdet grundet konflikten mellem DBU og spillerne om en ny landsholdsaftale trak sig fra kampen mod Sverige i oktober.

Det førte til et skrivebordsnederlag på 0-3 mod svenskerne, som sammen med Danmark er de på papiret klart stærkeste hold i kvalifikationspuljen.

/ritzau/