Suveræne Celtic vinder sjette mesterskab i træk

Celtic sikrede sig det sjette skotske fodboldmesterskab i træk med en storsejr på udebane over Hearts.

Celtics spillere er vant til at vinde titler. Her ses de med det skotske liga cuptrofæ efter sejren i efteråret. Reuters/Russell Cheyne Fold sammen
Læs mere

Kampen om det skotske fodboldmesterskab har været alt andet end spændende i denne sæson.

Søndag blev Premiership afgjort til Celtics fordel, da Glasgow-klubben overbevisende vandt 5-0 på udebane over Hearts.

Dermed fører Erik Sviatchenkos klub rækken med 25 point ned til Aberdeen inden de sidste otte spillerunder. Celtic har vundet 28 ud af 30 kampe og spillet to uafgjort.

Det er sjette sæson i træk, at Celtic vinder det skotske mesterskab, og det er samtidig klubbens mesterskab nummer 48 i alt.

For danske Erik Sviatchenkos vedkommende var det hans andet skotske mesterskab siden skiftet fra FC Midtjylland i januar i fjor.

Den danske forsvarsspiller var dog ikke med i kampen, der sikrede mesterskabet.

De mange Celtic-fans, der havde taget den korte køretur til Edinburgh, kunne så småt begynde at fejre mesterskabet efter 27 minutter.

Her havde Scott Sinclair med to mål på tre minutter bragt Celtic foran 2-0, mens han med målene selv hoppede op som delt ligatopscorer med 17 sæsontræffere.

Der blev ikke scoret mere i første halvleg, men ti minutter inde i anden halvleg sørgede Stuart Armstrong for at øge til 3-0.

Patrick Roberts sørgede for scoringen til 4-0 efter 62 minutter, og Scott Sinclair lukkede og slukkede med sit hattrick, da han på et straffespark sørgede for slutresultatet 5-0 seks minutter før tid.

/ritzau/