Stuttgart ville hente dansk stortalent for 90 millioner

Jacob Bruun Larsen fik ikke meget spilletid i Stuttgart, men er alligevel i høj kurs i bundesligaklubben.

Jacob Bruun Larsen var tirsdag med til at sende Danmarks U21-landshold til EM. Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske U21-landsholdsspiller Jacob Bruun Larsen er i gang med et gennembrud i storklubben Borussia Dortmund, og for en af danskerens tidligere klubber er det ingen overraskelse.

Bruun Larsen var udlejet til ligarivalen Stuttgart i sidste sæson, og selv om han kun fik begrænset spilletid, var klubledelsen så begejstret for hans potentiale, at man var klar til at tømme kassen for at få ham permanent.

»Vi var klar til at betale den højeste transfersum i klubbens historie. Vi tilbød Dortmund 12 millioner euro (90 millioner kroner, red.).«

»Men Michael Zorc (Dortmunds sportsdirektør, red.) var slet ikke interesseret i at tale med os og afviste kategorisk et salg,« siger Stuttgarts sportsdirektør, Michael Reschke, til den tyske avis Bild.

Dortmund skal på besøg i netop Stuttgart lørdag, hvor Bruun Larsen altså tilbragte en stor del af foråret på udskiftningsbænken.

Ifølge Reschke skyldtes det, at holdet pludselig ramte en god stime, og at daværende træner Tayfun Korkut ikke var interesseret i at ændre på sin startopstilling.

Hverken Korkut eller Reschke tvivlede på talentet, lyder det.

»Jeg har været 40 år i professionel fodbold. Jeg har ikke set fem spillere, der i den alder var kommet så langt og var så klar som Jacob.«

»Det handler også om hans evne til at motivere sig selv, hans fodboldmæssige intellekt og hans personlighed. Han er helt i top,« siger Michael Reschke.

Jacob Bruun Larsen var i tirsdags blandt målscorerne, da det danske U21-landshold spillede sig til EM med en sejr over Færøerne.

Hjemme i Dortmund er han foreløbig noteret for to mål i fire bundesligakampe, samt en scoring i Champions League-debuten mod Monaco.

/ritzau/