Stilhed før Alperne

Endnu en dag i sadlen sluttede med sejr til den belgiske damebedårer Tom Boonen, mens favoritterne skiftevis slikkede sår og skuede fremad mod bjergene.

Med den engelske tempospecialist Bradley Wiggins som den eneste med mod på et langt udbrud i fransk sommervarme, var det et Tour-felt med et bemærkelsesværdigt fravær af angrebsiver, som i går rullede de 199 km fra Semur-En-Auxois til Bourg-En-Bresse.

Ifølge CSC-sportsdirektør Kim Andersen har den indledende uge været præget af et felt uden den store eventyr- og angrebslyst.

»Det har været forbavsende roligt, ingen har forsøgt at gøre noget særligt, når man lige ser bort fra Fabian Cancellara,« vurderer Andersen ubeskedent med henvisning til holdets rytter i gult.

For de seere, der har fået for vane at tage en »morfar« på sofaen forud for de hidsige massespurter, som traditionen tro giver feltets hurtige folk spillerum før favoritternes entré på scenen, skete der ikke noget, før feltet i går kørte under den røde flamme som symbol på etapens afsluttende kilometer.

Her sejrede Tom Boonen i en spurt, som viste sig mere effektiv end egentlig køn, da den store belgier svajede så faretruende, at man på vegne af Rabobanks eks-verdensmester Oscar Freire frygtede for et grumt styrt.

Boonen erklærede efter etapen, at hans bagskifter var defekt efter nærkontakt med en anden rytter i feltet, og at han derfor måtte køre hele finalen i udvekslingen 53/11 - det absolut tungeste gear.

For Michael Rasmussen var det bare en etape, som skulle overståes. Den danske bjergkonge kommer på ganske anderledes udfordringer, når feltet i dag rammer Alperne.

»Col de Colombiere er et møghårdt bjerg at forcere, og 7. etape ligger altså lige til Alejandro Valverdes højreben. Jeg forventer at Caisse dEpargne-holdet vil gå i offensiven i dag,« siger Rasmussen, som i går kunne konstatere, at storfavoritten Alexandre Vinokourov er hårdt medtaget.

»Han blødte igennem på bukserne og var i det hele taget stærkt lidende under det meste af etapen på grund af sine knæproblemer. Det er trist, for ingen ønsker at skulle være bedre på bekostning af andres uheld,« siger Rasmussen.