Rasmussen: Jeg er tvunget til at angribe i Pyrenæerne

Michael Rasmussen ved, at hans lille forspring i klassementet ikke er nok til den sidste enkeltstart.

Michael Rasmussen forsvarede på fornemmeste vis sin gule førertrøje, da han i dag kørte en - for ham - 54 kilometer imponerende enkeltstart i Tour de France.

Men der blev kastet godt rundt på konkurrenterne i klassementet. Blandt andet kørte Cadel Evans en fantomtid, så han nu kun er præcis et minut efter Michael Rasmussen i den samlede stilling.

- Den grimme etape fra St. Etienne for to år siden sad i hovedet på mig. Men på de sidste 30 kilometer kørte det godt for mig, Michael Rasmussen i et tv-interview efter etapen.

"Kyllingen" ved godt, at hans trøje er truet og at han ikke kan holde sit snævre forspring på den sidste enkeltstart næste lørdag, hvor Vinokourov, Evans og Klöden igen vil køre i tider, der er væsentligt hurtigere end Michael Rasmussens egen.

- I morgen kører vi ind i mit terræn igen, sagde Michael Rasmussen med henvisning til de umenneskelige stigninger, der venter i Pyrenæerne.

- Jeg vil følge de andre i starten, men jeg er tvunget til at angribe i bjergene, for ellers bliver jeg indhentet på den sidste enkeltstart, sagde Michael Rasmussen i et tv-interview.