Poker - lektion 7

ODDS I denne og kommende lektioner skal vi lære nogle af pokerens vigtigste elementer - om det kan betale sig at gå med i en pulje, eller om man skal folde sine kort.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi kender alle fornemmelsen. Der er lige blevet lagt et stort beløb i puljen, og nu er det vores tur til at tage stilling til, om vi skal være med i hånden eller, om vi skal folde den. Først og fremmest skal vi tage stilling til, om vores modstandere har noget. Har de det, skal vi nu vurdere, om vi vil være med.

Det gør vi blandt andet ud fra at udregne vores odds i den pågældende hånd.

Disse odds er grundlæggende for at klare sig i længden. Og det er en nødvendighed, at de sidder på rygraden. At kunne udregne sine odds er simpelthen det vigtigste redskab i poker.

Der er sikkert nogen, der ikke vil give mig ret. Men kigger vi på en af Danmarks bedste pokerspillere, Gus Hansen, kan det, han foretager sig, til tider se yderst mærkeligt ud. Men det er ikke helt tilfældigt det, der sker. Der bliver hele tiden taget højde for matematiske beregninger som odds, pot odds og implied odds.

Kend dine odds

Det er super vigtigt, at du kender oddsene på dine kort. Her er et par eksempler:

1. Den bedste hånd i poker FØR floppet er her sat op i mod den værste. Procenterne her betyder, at 7 2 off suit vil vinde 11 % af de gange disse to hænder er oppe mod hinanden.

2. Mange har det med at overvurdere AK, når de spiller poker og tror, at ser man disse to kort skal man bare ind med alle sine chips, men som det ses af procenterne, er par to favorit mod netop es og konge. Dette gælder i og for sig alle par

3. Dermed er en suitet hånd som knægt-10 i ruder favorit mod et underpar.

Disse startodds er vigtige at lære på rygraden, da de er nødvendige i din vudering af din modstanders hånd.

Pokerskolen er lavet af Martin Wendt, professionel pokerspiller, i samarbejde med Pokermagasinet Ace.