Per Bjerregaard afviser kup i Brøndby

Per Bjerregaard afviser, at han er på vej til at få en rolle i amatørernes afdeling, så han kan komme ind i Brøndbys professionelle bestyrelse. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Per Bjerregaard ønsker ikke at kuppe sig til en plads i Brøndbys bestyrelse, selv om der er forlydende om det modsatte.

Onsdag beskrev Ekstra Bladet via anonyme kilder, at den tidligere formand skulle have en hemmelig plan om at genindtræde i Brøndbys bestyrelse gennem klubbens amatørafdeling, som i øjeblikket har to poster i den professionelle bestyrelse.

Ifølge avisen er det den pengestærke Benny Winther samt det nuværende bestyrelsesmedlem og amatørernes næstformand, Sten Lerche, som sammen med Per Bjerregaard har konstrueret en plan, der indebærer, at den tidligere formand skal få en del af magten tilbage i den professionelle afdeling.

Det skal hovedsageligt ske gennem Per Bjerregaards mangeårige ven Benny Winter, som mod at skyde penge ind i den økonomisk trængte amatørafdeling får opfyldt to betingelser - at dameholdet i Brøndby bliver professionaliseret, og at Per Bjerregaard får en rolle i amatørafdelingen.

I dette interview afviser Per Bjerregaard dog hele historien.

Per, er det rigtigt, at du er på vej tilbage i Brøndby?

- Nej, der kan jeg berolige omverdenen og blankt afvise.

Er du på nogen måde interesseret i at komme tilbage til den professionelle afdeling?

- Nej. Men jeg kan glæde mig selv og min familie med, at mit helbred er så godt, at jeg er begyndt at kunne færdes en del i klubben i det meste af foråret. Jeg har set alle hjemmekampene.

Der går rygter om, at du i forbindelse med klubbens 50 års jubilæum er ved at arrangere, at Liverpool kommer til Brøndby?

- Det kan jeg ikke kommentere. Det er rigtigt, at vi har en gammel aftale med Liverpool, men det er altid vanskeligt at passe det ind i flere klubbers program.

Det er vel heller ikke noget, du skal arrangere længere, men direktionen?

- Helt klart.

Hvad siger du så til, at du og Benny Winther har planer om at professionalisere dameholdet?

- Det er forkert.

Hvis du slet ikke er på vej tilbage til Brøndbys professionelle afdeling, hvordan har du det så med, at disse rygter opstår igen og igen?

- Det er jeg ked af for at sige det helt ærligt. Det, jeg håber på med resten af mit liv med Brøndby, er, at jeg kan få lov at færdes derude, og jeg føler mig velkommen. Og hvis der så er nogle små eller større opgaver, jeg kan hjælpe med, vil jeg meget gerne det. Lige nu er jeg med i jubilæumsudvalget, og det er jeg vældig glad for. Jeg er medlem af to støtteforeninger, BIFs Venner og BIFs Veteraner, og har i øjeblikket ansvaret for at sælge 1.500 lodsedler, og om det lykkes, kommer der en 50.000 kr. i amatørernes ungdomsafdeling. Og det er kun de to ting, jeg laver i klubben i øjeblikket. Og det er kun under forudsætning af, at der er nogen, der tror, jeg kan gøre lidt gavn.

Er du tilfreds med måden, du forlod klubben på?

- Nej, jeg er ærekær og er ked af, at jeg ikke forlod klubben på toppen, men det kan jeg ikke lave om på.

Men har du lyst til at lave om på det?

- Nej, nej. Det er der ikke noget at gøre ved. Til gengæld kan jeg glæde mig over, at det går fantastisk godt nu. Den bestyrelse, der sad med Aldo Petersen, har gjort et rigtigt godt stykke arbejde og fået os ud af krisen. Nu er der kommet et ny bestyrelse, som jeg har meget tillid til med Jan Bech Andersen i spidsen. Jeg må sige, at jeg er glad for, at Jan Bech Andersen og bestyrelsen har den holdning, at det er én klub med respekt for alle de frivillige. Så jeg er meget, meget glad over det sidste års tid.

Hvorfor er det, at du ikke kan se dig selv være i bestyrelsen som repræsentant for amatørafdelingen?

- Det kunne jeg måske også godt, men alle kan jo se, at det nok ikke er en god idé. Jeg ser sådan på det, at jeg trak mig i januar 2013 som formand for amatørerne, og jeg synes, jeg har taget min tørn. Jeg har fået den ros, jeg skulle have, og jeg har også fået de tæv, jeg skulle have.