Magnussen raser efter dagens løb: »Hvis det er tilladt, så er det sindssygt!«

Foto: LUCA BRUNO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kevin Magnussen var få omgange fra at score VM-point, men så kom han i karrambolage med Max Verstappen. Vinderen blev Lewis Hamilton.

Den danske Formel 1-kører lå nummer 10, da hollænderen kom buldrende bagfra og overhalede Kevin Magnussen. Haas-køreren svarede dog tilbage, og her gik det næsten galt.

Kevin Magnussen forsøgte at skære ind foran igen, men Max Verstappen lukkede døren for danskeren, der måtte en lille tur af banen og definitivt måtte afgive sin pointgivende placering og blev nummer 11 på Monza-banen i Italien.

Manøvren fra Max Verstappen gjorde Kevin Magnussen rasende, og det var han ikke sen til at fortælle sit team over radioen.

»Seriøst, hvis det er tilladt, så er det sindssygt,« råbte Kevin Magnussen og fik opbakning fra sin ingeniør:

»Vi forstår dig. Det blev vist på tv.«

Løbsledelsen så hurtigt på situationen mellem Kevin Magnussen og Max Verstappen og afviste, at der var noget ulovligt ved episoden.

Ærgrelsen over at have mistet den pointgivende 10. plads var til at forstå for Kevin Magnussen, der ellers havde kørt et overbevisende og fejlfrit løb. Men danseren var chanceløs, da den lynhurtige Red Bull kom flyvende bagfra.

Forinden havde Kevin Magnussen formået at afvise både Nico Hülkenberg og Daniil Kvyat, som undervejs pressede ham hårdt. Kevin Magnussen gjorde dermed sit for at lukrere på, at han for én gangs skyld startede løbet helt fremme som nummer ni, fordi flere konkurrenter blev sendt ned bagerst i feltet med en række strafpladser.

Danskerens teamkammerat Romain Grosjean sluttede som nummer 15 og kørte tidligt i løbet ind i uheld.

Vinderen af løbet blev Lewis Hamilton, som førte løbet fra start til slut i suveræn stil. Nummer to blev Valtteri Bottas foran Ferraris Sebastian Vettel.

Gense BTs liveblog herunder: