Mads Mensah: Tysk mesterskab er ekstremt befriende

Efter at have været tæt på i flere sæsoner vandt Rhein-Neckar Löwen med Mads Mensah det tyske mesterskab.

Mads Mensah (i gult) kunne på sidste spilledag juble over det tyske mesterskab. Scanpix/Lukas Schulze Fold sammen
Læs mere

Håndboldspilleren Mads Mensah Larsen bærer vanligvis rundt på et af de største smil i den danske landsholdstrup.

Smilet var endnu bredere, da han i denne uge stødte til landsholdstruppen med det tyske mesterskab i bagagen.

Søndag var han med, da Rhein-Neckar Löwen for første gang i historien vandt det tyske mesterskab med en sejr i sidste spillerunde.

- Det er fantastisk dejligt. Det er et års arbejde, der har været intenst hele vejen igennem, og det er ekstremt befriende endelig at få det i hus.

- Glæden er nok en lille smule større, når det sker på sidste spillerunde og ikke fem runder før, siger Mensah.

Rhein-Neckar Löwen har været meget tæt på mesterskabet i de to foregående sæsoner. Særligt for to år siden da klubben på sidste spilledag dryssede noget af en føring og tabte mesterskabet på grund af en dårligere målscore end THW Kiel.

De skuffende oplevelser har præget klubben, fortæller Mads Mensah, der har spillet i klubben i to sæsoner.

- Jeg tror, at alle har haft det siddende i kroppen. Selv hos dem, der ikke var med til at opleve det. Jeg har hørt fra de andre, hvordan det var for to år siden.

- Det har ikke kun siddet i spillerne, men generelt hos alle i klubben, at man har en historie med at have været tæt på mange gange, både i ligaen, men også i pokalturneringen, hvor klubben har været i Final 4 mange gange uden at vinde.

- Så der har været lidt af den der holdning: "Ja, vi er med, men vi vinder aldrig". Det er dejligt at få det ud af verden. Når det første mesterskab er i hus, bliver presset forhåbentlig mindre, siger Mensah.

Rhein-Neckar Löwen vandt med et point ned til nummer to, Flensburg-Handewitt, mens den forsvarende mester, Kiel, sluttede på tredjepladsen seks point efter.

Rhein-Neckar, der har Nikolaj Jacobsen som træner, tabte blot fire kampe undervejs i sæsonen. Oftest i svære udekampe mod andre tophold.

- Vi var stabile og spillede også bedst, synes jeg. Vi satte ikke dumme point til undervejs. Vi vandt de kampe, vi skulle vinde, forklarer Mensah.

Ham og landsholdskammeraterne skal søndag og onsdag møde Østrig om en plads ved VM i januar næste år. Derefter venter en tiltrængt ferie i næsten tre uger efter en hård sæson.

- De fleste kører på pumperne, så derfor er det vigtigt at få koblet af de kommende tre uger, inden vi skal fokusere på OL, lyder det fra Mensah.

/ritzau/