Madrid-klubber strides om Schuster

Spanske Real Madrid kræver, at klubbens kommende træner, Bernd Schuster, selv køber sig fri af Getafe-kontrakt. Laudrup er taget på ferie.

Det forpligter at være en af verdens største fodboldklubber. Medierne vil hele tiden have noget nyt at fortælle, og spanske Real Madrid er leveringsdygtig - i hvert fald i disse dage.

Først og fremmest fortsætte føljetonen om klubbens kommende træner, hvor Getafes Bernd Schuster ser ud til at være eneste kandidat. Dernæst er klubben også en flittig spiller på rygtebørsen over spillehandler.

Omkring klubbens trænersituation er problemet blot, at Schuster stadig har kontrakt med Getafe, og den »lille« Madridklub har ikke tænkt sig at slippe sin træner gratis til den »store« Madrid-klub.

Det skulle efter sigende være et beløb - eller overgangssum - på omkring 3,7 millioner kroner, der skiller parterne ad. Real Madrid ønsker ikke at betale, Getafe ønsker ikke at slække på kravet, og i midten er Bernd Schuster, der kan blive den store taber.

»Hvis Schuster ikke selv bryder sin kontrakt, kommer han ikke til os. Vi vil ikke forhandle med trænere, som er på kontrakt andre steder,« lyder det fra Real Madrids præsident, Ramon Calderon.

Laudrup til New York
Michael Laudrup står stadig parat til at overtage Schusters job i Getafe, men nu gider han ikke vente mere på kispus-legen mellem Madrid-klubberne. Det forlyder, at Laudrup sammen med sin familie er taget på ferie i USA. Men kontrakten mellem Getafe og Michael Laudrup skulle være forhandlet på plads - og den kan i princippet underskrives og bekræftes via fax fra USA.

Ifølge den spanske sportsavis AS skulle Getafe ligeledes have forhandlet kontrakter på plads med Michael Laudrups kommende assistenttræner, John Faxe Jensen, og talentspejderen Erik Larsen.

Mens Real Madrid er ved at finde ud af, hvem der skal træne holdets spillere, er præsident Ramon Calderon ved at finde ud af, hvilke spillere der overhovedet mangler en træner.

I går proklamerede Calderon, at Antonio Cassano og Emerson snart kan være fortid i klubben.

»Det ser ud til, at de ikke fortsætter hos os. Cassanos forhold til klubben har ikke været passende de sidste par måneder, og selvom der ikke er noget sikkert, hvad Emerson angår, så kan han også forlade klubben,« fortæller Calderon til den spanske radiostation, Cadena Ser.

Den anden vej har rygtebørsen også sit bud på, hvem den kommende Real Madrid-træner kan få lov til at svinge pisken over, når vedkommende engang er blevet udnævnt.

Kaka skal ingen steder
Brasilianske Kaka er et vedholdende rygte, men det maner AC Milans vicepræsident, Adriano Galliani, til jorden.

»Kaka bliver i Milan, og det er helt sikkert. Jeg har bedt Predrag Mijatovic (sportsdirektør i Real Madrid, red.) om at droppe sin interesse for Kaka. Jeg har også fortalt ham, at nok må være nok - men på en pæn måde selvfølgelig. Det er jo forstyrrende, men det er også et bevis på, at vi har den bedste spiller i verden i klubben,« fortæller Galliani.

Ud over Kaka har Real Madrid også snøren ude over Arjen Robben fra Chelsea og Florent Malouda fra Lyon. Skulle begge være til salg - og har Real Madrid nok penge at bruge - vil Calderon dog ikke have dem begge.

»Vi kan lide både Robben og Malouda, men de spiller på samme position (venstre kant, red.), og kun den ene af dem kan komme til os,« lyder det fra Calderon.

Mens Calderon har svært ved at finde et par millioner eller tre til at købe en ny træner fri af sin kontrakt, har han tilsyneladende ingen problemer med at grave dybt i lommerne, når det gælder en ny forsvarsspiller til Real Madrid.

Ifølge italienske medier accepterede Roma i går et bud på omkring 135 millioner kroner for rumænske Christian Chivu, som er udset til at danne midterforsvar med Dortmunds Christoph Metzelder. I forvejen råder Real Madrid over Fabio Cannavaro.