Løvenkrands ser tilbage på karrierens største øjeblik

Peter Løvenkrands mindes målet, som han scorede kort efter farens død, som karrierens største øjeblik. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Peter Løvenkrands græd og græd, da han i januar 2010 oplevede karrierens største øjeblik i en kamp for Newcastle.

34-årige Peter Løvenkrands meldte onsdag ud, at han stopper på topplan. Manden med de 22 A-landskampe kan se tilbage på en karriere, hvor et moment står stærkest.

Det drejer sig om udligningen for Newcastle til 2-2 i topkampen på hjemmebane i den næstbedste engelske række mod West Bromwich den 18. januar 2010, blot tre dage efter farens død.

Peter Løvenkrands brød ud i tårer, da han scorede, og han tøvede ikke med at dedikere målet til sin far, Bent, der blev 62 år.

- Det var helt overvældende. De skulle have skiftet mig ud, for 10 minutter efter målet græd jeg stadig inde på banen. Det var en hård oplevelse, men samtidig også det mest fantastiske øjeblik i min karriere, siger Løvenkrands og tilføjer:

- Det var, som om han hjalp lidt med oppefra. Jeg føler, jeg fik lov at sige farvel til ham med det mål.

Daværende Newcastle-manager Chris Hughton havde i første omgang set bort fra Peter Løvenkrands til WBA-opgøret, men danskeren bad selv om lov til at spille.

- På et stadion har jeg aldrig hørt noget vildere end det brøl, der kom fra fansene, da mit navn blev råbt op i højtalerne efter scoringen. Fansene gav alt, hvad de havde, og jeg kan ikke takke dem, Chris Hughton og mine holdkammerater nok for den støtte, de gav mig.

- Min far havde Alzheimers, men han havde besøgt mig i starten af december. Så det gik ufatteligt hurtigt ned ad bakke for ham. Han  var en af mine ungdomstrænere i Lillerød, og han har støttet mig hele vejen igennem min karriere. Der blev aldrig lagt pres på mig. Han sagde bare, at jeg skulle nyde det, og det har jeg gjort. Ja, det var en rigtig hård tid op til hans død, men mål- og spillemæssigt også den bedste i min tid i Newcastle.

Faren var stolt af Peter Løvenkrands karriere, og det er den nu pensionerede fodboldspiller også. Angriberen indledte sin seniorkarriere i AB. I år 2000 gik turen til Glasgow Rangers, herfra videre til Schalke i 2006, inden der blev skrevet kontrakt med Newcastle i 2009. Løvenkrands’ sidste klub blev Birmingham, som spilleren var tilknyttet fra 2012 og frem til i sommer.

- Jeg føler, jeg har opnået, hvad jeg skulle. Der har været bud efter mig fra Indien og fra de lavere ligaer i England, men det fristede ikke, og så stopper jeg.

Løvenkrands håbede længe på at få 25 A-landskampe, men det blev det ikke til.

- Jeg vil ikke kritisere Morten Olsen. Han gav mig min debut og skaffede mig på landsholdet, hvilket jeg er taknemmelig for, men der er nogle ting, jeg ville ønske, han havde gjort anderledes. Det er ting, jeg foreløbigt holder for mig selv.

Trods karrierestoppet kommer de danske fodboldfans formentlig til at se – og ikke mindst høre - en del til Peter Løvenkrands fremadrettet.

- Jeg har allerede været kommentator på 6’eren, og der er planlagt lidt mere. Jeg nyder at arbejde for dem og vil helt sikkert gerne fortsætte i medieverdenen.

Peter Løvenkrands, der i sin tid i AB oplevede at spille på hold med sin storebror, Tommy Løvenkrands, er bosat i Glasgow med sin skotske kone. Parret har to børn.