Landsholdsmålmand får ekstra ferie efter lang sæson

Frederik Rønnow er ikke med, når Alexander Zorniger indleder sin trænerkarriere i Brøndby.

Målmand Frederik Rønnow ses her med en japansk fan under landsholdets tur til Kirin Cup. Scanpix/Nils Meilvang
Læs mere
Fold sammen

Brøndby. Fodboldlandsholdets tredjemålmand, Frederik Rønnow, har fået en uges ekstra ferie, inden han skal møde ind til træning hos superligaklubben Brøndby.

På grund af europæiske kampe allerede i slutningen af juni tager Brøndby hul på træningen efter weekenden med klubbens nye cheftræner, Alexander Zorniger.

Rønnows sæson er dog først sluttet onsdag, hvor han vendte hjem til Danmark efter at have været med landsholdet til Kirin Cup i Japan.

- Jeg har fået en ekstra uges ferie. Det ville være lidt presset, hvis jeg skulle møde ind sammen med de andre efter at have haft fire fridage. Jeg skal ikke klage (over ferielængden, red.), der er jo kun de der 10-12 dage hen over sommeren, når man spiller europæisk.

- Vi starter med Europa den 30. juni, så jeg skal lige nå at komme lidt væk, så hovedet også får noget ferie.

- Der er lidt gisninger om, at det bliver lidt hårdt med den nye træner. Det ved jeg nu ikke, men det bliver hvert fald nyt og spændende, men i første omgang glæder jeg mig til at ligge ved en pool i 30 grader og slappe lidt af, siger Frederik Rønnow.

Holdkammeraterne i Brøndby har haft ferie, siden superligasæsonen blev afsluttet 29. maj.

Kollegerne i de andre superligaklubber - bortset fra FC Midtjylland, der indleder træningen tirsdag - har en længere sommerferie, fordi klubberne ikke skal spille i Europa, eller fordi de i FC Københavns og Sønderjyskes tilfælde indtræder en runde senere i Europa.

For et år siden havde Frederik Rønnow overvundet en langvarig skade og var med U21-landsholdet til EM. Dernæst vendte han hjem til Horsens, før han blev solgt til Brøndby. Her har han opnået stor succes og er kommet ind i landsholdsvarmen.

- Jeg har været meget igennem det seneste år, og historien kunne ikke være skrevet bedre.

- Jeg skal lige nå at tygge lidt på det hele, for det er klart, at man godt kan nå at blive lidt træt i hovedet, når der sker så meget, selv om man ikke tænker over det, når man er midt i det.

- Når jeg får det lidt på afstand, så kan jeg godt se tilbage på et fedt år, siger målmanden.

/ritzau/