Fransk Bayern München-stjerne risikerer fængsel

Lucas Hernández kan ende i fængsel i et halvt år for at have været sammen med kæreste trods et tilhold.

Lucas Hernández risikerer at skulle afsone seks måneders fængsel. (Arkivfoto) Frank Hoermann/Sven Simon/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En domstol i Madrid har onsdag beordret den franske Bayern München-spiller Lucas Hernández fængslet for at have overtrådt et polititilhold fra 2017.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Den 25-årige forsvarer, der i 2018 var med til at vinde VM med Frankrig, blev for fire år siden, da han spillede for Atlético Madrid, anholdt for at have overtrådt en kendelse, der forbød ham at kontakte sin kæreste.

I december 2019 blev Hernandez så idømt seks måneders fængsel for at have overtrådt forbuddet, og da der er tale om den anden forseelse, kan han nu ryge i fængsel, selvom domme på under to år i Spanien oftest gøres betingede.

Lucas Hernández har dog appelleret dommen, men skal møde for domstolen på tirsdag.

Han blev anholdt efter et voldsomt skænderi med sin kæreste i februar 2017, hvor hans kæreste blev bragt på hospitalet med lettere skader.

Ingen af dem klagede over hinanden, men de blev begge anklaget af den spanske anklager, og de blev begge idømt 31 dages samfundstjeneste.

De blev beordret til ikke at se hinanden i seks måneder, men fire måneder senere blev han anholdt i selskab med sin kæreste i lufthavnen i Madrid.

Også kæresten var idømt tilhold, men det var formelt ikke klart på det tidspunkt.

Lucas Hernández var i weekenden med til at vinde Nations League med Frankrig. Han spillede i Atlético frem til 2019, hvor han skiftede til Bayern München.

/ritzau/