Esbjerg-træner mangler en af to ting, før han afskriver nedrykning

nielsfrederiksennnsnsn

Esbjergs forår har været uden stor fangst. Fiskerne har hentet to sejre i otte kampe, og derfor lever de gerne med en af de helt kedelige nullerter, som den mod Randers mandag aften.

For bagfra kommer FC Vestsjælland i en god slipstrøm, der presser Esbjerg. Kun seks point har Esbjerg hentet, hvorfor man stadig er en stor del af nedrykningsspillet. Det erkender bankmanden Niels Frederiksen, der lige nu erhverver sig som Esbjerg-træner.

»Jeg er glad for, at jeg ikke afskrev os (fra nedrykning, red.). Det er helt åbent, og man kan da godt afskrive det, men der er bare lige to betingelser, som mangler. Den ene er, at vi stadig matematisk set kan hentes. Den anden er, at vi stadig ikke har point nok til at kunne sige, at vi i en normal sæson ville være sikre. Så indtil en af de to ting er nået, er vi stadig i spil,« sagde Niels Frederiksen efter kampen til TV3 Sport.

Netop derfor fisker esbjergenserne stadig med bundgarn efter point, og her er ét af slagsen fint at skrabe med sig.

»Vi er en del af bundkampen, og det ene point er jo vigtigt.«

»Jeg er helt sikker på, at vi er stærke nok til at klare os fri af nedrykningskampen, men det er dér, vi ligger nu, og det må vi indstille os på,« siger Frederiksen.

Så sløj Esbjergs situation er i bunden af tabellen, ligeså trægt går det i toppen for Randers. Her er en sikker tredjeplads vekslet til kamp om bronzen med tre hold og et farvel til drømme om sølv. Sådan går det med en sejr i otte forårsopgør. Og så kan man også som Randers-træner se gennem fingre med fodboldspil på divisionsniveau.

»Vi skal være tilfredse. Jeg gav signal om at prøve at spille. At komme her til Esbjerg og kæmpe for vores liv. Vi vidste, det ville blive svært. Så der er kredit til spillerne. Det var vores første rene bur i et stykke tid, og det er vigtigt. Jeg er alt i alt glad for, at vi fik et point,« sagde Colin Todd til TV3 Sport, inden han også fik bemærket banen i Esbjerg som årsag til den sparsomme fodboldkvalitet.

Det var både Niels Frederiksen, Daniel Stenderup og Casper Nielsen enige med ham i. Men der kommer nok ikke noget hollandsk rullegræs til Vestjylland i denne omgang.