Disse danskere er allerede klar til OL i Rio

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan blive en stor dansk trup, der tager til OL i Rio i 2016.

De danske U21-landsholdsherrer i fodbold sikrede sig for nylig kvalifikation til næste års OL, hvor Brasilien er vært for legene. Dermed blev den danske OL-trup pludselig mere end tyve unge mænd større.

Og hvis flere af de danske landshold opnår kvalifikation til legene, kan man ende med én af de største OL-trupper i nyere tid. Det meddeler Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

»Jeg håber, at OL-holdet bliver mindst lige så stort som i London i 2012, hvor vi havde 112 deltagere. Kvalificerer både damer og herrer sig i håndbold, er 130 danske deltagere ikke urealistisk, nu hvor vi også har et fodboldhold med,« siger chef de mission i Danmarks Idrætsforbund, Morten Rodtwitt.

»Men det vigtigste er ikke, nøjagtig hvor stort holdet bliver. Det vigtigste er det danske holds resultat-potentiale,« siger han.

I mange af OL-disciplinerne er kvalifikationen til legene stadig undervejs, og der er derfor fortsat stor usikkerhed om det endelig antal danske atleter. Der er dog optimisme i den danske lejr.

»Vi er kommet rigtig godt fra start med OL-kvalifikationen i flere sportsgrene. Det er positivt, når atleterne sikrer nationspladser så tidligt som muligt, da det giver overskud til at fokusere på selve OL-forberedelserne,« siger Team Danmark-direktør Lone Hansen.

Danske atleter har foreløbig sikret disse danske nationspladser:

Skydning: 10 m luftriffel- Skeetskydning

Sejlsport: Laserjolle- Laser radial- RS:X - windsurfing- 49'er- Finnjolle- 49'er FX- Nacra 17

Fodbold: Herre U21-landsholdet