DBU tager kraftig afstand fra arbejdsforhold i Qatar

DBU forventer, at Fifas præsident vil italesætte problematiske arbejdsforhold i Qatar, som rapport beskriver.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Boldspil-Union (DBU) kan ikke leve med det tvangsarbejde, der finder sted i Qatar i forbindelse med forberedelserne til VM i fodbold i 2022.

Det siger DBU's formand, Jesper Møller, til DR, efter at Amnesty International har udsendt en rapport om kummerlige arbejdsforhold og tvang for en række gæstearbejdere i Qatar.

- Det ser vi utroligt alvorlig på. Ingen bryder sig om at se de billeder eller om at høre de historier, siger Jesper Møller til DR.

Han fortæller, at det var et emne, som forbundet konfronterede kandidaterne med, da Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, skulle have ny præsident.

- Jeg er glad for, at den nyvalgte præsident Gianni Infantino klart deler de holdninger og værdier, vi har i dette spørgsmål.

- Jeg har en klar forventning om, at han følger op på det og italesætter det, når han for første gang får lejlighed til at tale til os i Mexico City om en måneds tid, siger Møller.

Selv har DBU planer om at drage til Qatar for at inspicere byggerierne.

- Det handler for os at sætte et maksimalt pres på, og derfor har de seks nordiske formænd på søndag et møde i København, hvor dette er på dagsordenen, siger Jesper Møller.

Han tilføjer, at han ikke ser det som en løsning at true med boykot af slutrunden for at bringe orden på forholdene for arbejderne.

I forbindelse med rapporten har Amnesty International i løbet af 2015 talt med 234 migrantarbejdere, som alle beretter om udnyttelse og brud på deres rettigheder - i nogle tilfælde om forhold, der udgør tvangsarbejde.

/ritzau/