Danskerklub fyrer træneren i Bundesligaen

Heiko Herrlich er blevet fyret i Augsburg, og Markus Weinzierl er tilbage som klubbens cheftræner.

Markus Weinzierl (til højre) ses her under sin første periode som cheftræner for Augsburg. Ved siden af ham er det Pierre-Emile Højbjerg, der spillede for Augsburg i foråret 2015. Soeren Stache/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bundesligaklubben Augsburg har fået en gammel kending som ny cheftræner.

Mandag har Heiko Herrlich fået en fyreseddel efter lidt over et år i spidsen for den sydtyske klub, og han er blevet erstattet af Markus Weinzierl, der tidligere har haft cheftrænertjansen i klubben. Hans nye aftale løber til udgangen af næste sæson.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Trænerbyttet kommer efter en halvsløj periode for Augsburg, der i fredags tabte 2-3 på hjemmebane til nedrykningstruede FC Köln. Augsburg har selv fire point ned til den forkerte side af nedrykningsstregen inden de sidste tre spillerunder.

»På baggrund af detaljerede analyser er vi kommet frem til, at vi har brug for at få en ny cheftræner. Vi har haft en lang samtale med Markus Weinzierl i løbet af weekenden, og vi er sikre på, at han er den helt rette mand for Augsburg i vores nuværende situation,« siger sportsdirektør Stefan Reuter.

Augsburg har danske Mads Valentin Pedersen i sin trup.

Da Markus Weinzierl var cheftræner for klubben i perioden 2012-2016, rådede han i en kort periode over Pierre-Emile Højbjerg, der var udlejet fra Bayern München i foråret 2015.

Markus Weinzierl har ikke haft den store succes, siden han stoppede i Augsburg for næsten fem år siden. Han har trænet Schalke 04 i en enkelt sæson, mens han kun nåede et halvt år i spidsen for Stuttgart, inden han blev fyret i april 2019.

/ritzau/