Lars Seiers nye store satsning rejser over 200 millioner lige før lancering

Om lidt lancerer milliardær Lars Seier Christensen sit storstilede blockchainprojekt, der gør betalinger mulige uden fordyrende mellemled. På få måneder har Concordium rejst et trecifret millionbeløb.

Lars Seier Christensen er placeret som nummer 51 på Berlingskes seneste liste over landets mest velhavende personer. Arkivfoto: Linda Kastrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Saxo Bank fyldte i mange år en stor del af Lars Seier Christensens vågne timer, men så solgte han livsværket og skulle finde nye projekter at kaste sig over.

I medierne er han blandt andet kendt for at dyrke alverdens kulinariske investeringer såsom de to Michelin-restauranter Geranium og Alchemist og senest den ikoniske Café Dan Turèll. Seier har også købt en stor del af Parken Sport & Entertainment, der ejer fodboldklubben FCK.

Efter salget af Saxo Bank har milliardæren Lars Seier Christensen desuden kastet sig over it-teknologien blockchain, som i visse kredse anses for at være en af de vigtigste teknologiske opdagelser i nyere tid.

Teknologien forventes blandt andet at kunne revolutionere valutasystemer, men foreløbig har teknologien haft et blakket ry på grund af problemer med blandt andet anonyme aktører og uigennemskuelige transaktioner, som banksektoren i disse dage kæmper med næb og kløer for at undgå.

Blandt andet uigennemsigtigheden vil Lars Seier Christensen gerne gøre op med. Derfor har han i løbet af de seneste tre år brugt en stor del af sin tid på blockchainprojektet Concordium, der gør det muligt at indgå komplicerede kontrakter og overføre store beløb uden fordyrende tredjeparter som mæglere, advokater og bankfolk.

»Vi har bygget en blockchain, der kræver en identifikation af brugeren og på den måde opfører sig mere i overensstemmelse med den måde, som den almindelige verden fungerer på. Man vil have mulighed for at vide, hvem man handler med,« forklarer Lars Seier Christensen.

Største personlige sats efter Saxo Bank

Blockchainen giver mulighed for hurtige og sikre transaktioner og har i modsætning til andre blockchains stabile transaktionsomkostninger uanset udsving i kursen på kryptovalutaen. Derudover slår Concordium sig op på at være en blockchain med lavt energiforbrug sammenlignet med eksempelvis bitcoin.

Selv anser Seier det dansk-schweiziske foretagende som sit hovedprojekt efter Saxo Bank. I løbet af de seneste år har han allieret sig med navne som den fremtrædende erhvervskvinde og nuværende direktør Lone Fønss Schrøder, professor ved Aarhus Universitet Jesper Buus Nielsen, tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen og tidligere leder for Liberal Alliance Anders Samuelsen. De to sidstnævnte personer er dog ikke længere involveret i projektet.

Lars Seier Christensen, iværksætter og rigmand

»I øjeblikket dumper der en mail ind hvert tiende minut fra folk, der gerne vil være med.«


I takt med at Concordium leverer et stykke infrastruktur, bygger andre folk applikationer ovenpå, som de har lyst til. Dermed tager Lars Seier kampen op med blandt andre softwareplatformen Ethereum, der ligeledes er baseret på blockchainteknologi, som gør det muligt for udviklere at bygge og distribuere decentraliserede applikationer.

»Hvis man skal lave en parallel til internettet, bygger vi internettet, mens andre eksempelvis bygger Facebook og Amazon. Der er ikke så mange af den slags projekter derude. Der er vel en halv snes seriøse forsøg på at bygge det ud over Ethereum, som har mest tracktion stadigvæk,« siger Lars Seier.

Lancering om få uger

Efter en række test er det planen, at Concordium lancerer sin blockchain i juni 2021. Forud for den milepæl har Concordium gennemført en række fundingrunder. I årets første fire måneder har blockchainprojektet rejst 220 millioner kroner, fortæller Lars Seier.

Pengene kommer fra professionelle investorer, og investeringerne ligger typisk »i niveauet mellem et par hundrede tusinde og op til ti millioner kroner«, siger han.

»Mange af pengene er faktisk kommet af sig selv. I øjeblikket dumper der en mail ind hvert tiende minut fra folk, der gerne vil være med. Det har været meget under radaren, fordi vi selv vil vente med at være mere offensive til et senere tidspunkt, hvor vi er børsnoteret,« lyder det fra Lars Seier, der sigter efter at notere sin kryptovaluta på flere kryptobørser.

Med en formue på 2,7 milliarder kroner er Lars Seier Christensen placeret som nummer 51 på Berlingskes seneste liste over landets mest velhavende personer. Selv ønsker han dog ikke at oplyse, hvor mange penge han personligt har investeret i Concordium.