Lars Seier sælger livsværk til kinesere

Lars Seier Christensen sælger alle sine aktier i Saxo Bank til Hong Kong-baseret Volvo-ejer, som kommer til at sidde på 30 pct. af banken.

Lars Seier Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den største aktiepost i Saxo Bank skifter nu hænder. Lars Seier har solgt samtlige sine aktier i banken til kinesiske Geely Group.

Banken har modtaget et købstilbud fra den kinesiske virksomhed, som også ejer Volvo, om at købe en aktiepost på samlet 30 pct. i banken og dermed blive den største aktionær.

Medstifter Lars Seier har accepteret købstilbuddet fra Geely Group og ønsker at sælge sin aktiepost på 25,71 procent i banken.

»Jeg er utrolig stolt af Saxo Bank og bankens helt unikke og stærke position i den finansielle sektor. Jeg vil gerne sige dybtfølt tak til de mange dygtige medarbejdere i Saxo Bank og min partner, Kim Fournais, for denne snart 25 år lange rejse. Med en stærk historik, en sund vision for Saxo Bank og forståelse og respekt for vores unikke styrker, er jeg er sikker på, at Geely er den rette partner for Saxo Bank,« siger Lars Seier i en pressemeddelelse fra banken.

Berlingske har tilbage i juni 2015 beskrevet et salg af 9,9 procent af aktierne i Saxo Bank til indonesiske Sinar Mas, og dengang værdisatte handlen hele banken til omkring 9,6 mia. kroner. Står den værdi stadig til troende, så står Lars Seier altså til at indkassere 2,47 mia. kroner på salget af sin ejerandel.

Solid og profitabel vækst

De ekstra knap fem procent, som Geely forventes at overtage, kommer ind, efter at enkelte minoritetsaktionærer vil udnytte deres såkaldte tag-along-rettigheder og sælge til Geely. Handlen forventes ifølge parterne afsluttet i fjerde kvartal i år.

»Geely Group har demonstreret en imponerende evne til at sikre solid og profitabel vækst i de virksomheder, de har investeret i, og har samtidig en god forståelse for skandinaviske værdier og forretningskultur. Geely er kendt for deres stærke evne til at eksekvere og en udpræget iværksætterånd. Jeg ser frem til at tage Saxo Bank til nye højder med medarbejdere og aktionærer, og med Geely som partner har vi et endnu stærkere fundament for at kapitalisere på de mange globale muligheder og ikke mindst de kinesiske og asiatiske vækstmarkeder,« lyder det fra Kim Fournais i pressemeddelelsen.

Saxo Bank fremhæver selv, at banken åbnede et kontor i frihandelszonen i Shanghai i september 2015. Også hos Geely Grop er der store forventninger til ejerskabet.

»Vi ser frem til at indgå partnerskab med Saxo Bank og ekspandere Geely Groups aktiviteter i den finansielle sektor. Der er stor tillid til Saxo Bank, der succesfuldt har leveret innovative platforme og produkter i mere end 20 år. Banken er en respekteret leder inden for finansiel og regulatorisk teknologi, og vi forventer at skabe synergier i udviklingen af finansielle services både indenfor Geely-gruppen og til det bredere kinesiske marked,« siger Daniel Donghui Li, finansdirektør i Geely Group.