Lars Seier køber en stor del af Parken

Parkens storaktionær Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) har solgt sine aktier til rigmanden Lars Seier og erhvervsmanden Erik Skjærbæk.

Erhvervsmanden Lars Seier Christensen. Her fotograferet på Hotel d'Angleterre. Fold sammen
Læs mere
Foto: LINDA KASTRUP

Saxo-stifteren og rigmanden Lars Seier har købt 22,5 procent af Parken Sport & Entertainment, der bl.a. står bag fodboldholdet FCK og nationalarenaen Parken.

Det oplyser selskabet til fondsbørsen.

Det meddeles samtidigt, at Parkens hidtil største aktiornær LD, Lønmodtagernes Dyrtidsfond, har solgt alle aktier i Parken. Ved årsskiftet havde LD 29,13 procent af aktierne.

Det er Seier Capital, der er 100 procent ejet af Lars Seier, der har købt knap en femtedel af Parken. Det svarer til 2,2 millioner aktier eller for 221,8 millioner kroner aktier ved mandagens lukkekurs.

Derudover har Parkens anden storaktionær, Erik Skjærbæk, købt yderligere 650.000 aktier til en samlet værdi af 65 mio. kr. Han sidder nu på 29,8 procent af Parken.

Lars Seier, der også har ejerandele i michelinrestauranten Geranium, fodbold-appen Kiggit og Rungsted Ishokey, ønsker ikke at stille op til interview, men skriver på facebook, at han er »stor FCK-fan«.

»Derfor er det en stor glæde for mig at kunne oplyse, at mit private investeringsselskab, Seier Capital A/S i aften har købt 22,55% af Parken Sport & Entertainment A/S,« skriver han og tilføjer, at han på torsdag kl. 10 holder pressemøde.

LD: Seier og Skjærbæk kom til os

I januar kom det frem, at LD var i færd med at sælge sin aktieandel i Parken. LD's direktør, Dorrit Vanglo, fortalte i den forbindelse, at fonden havde haft kontakt med Redstone, der rådgiver den amerikanske investeringsfond Fortress, som blandt andet styres af rigmanden Wes Edens, der i sommer købte sig ind i Aston Villa.

Planen var ifølge InsideBusiness at sælge aktiviteter fra, herunder badelandet Lalandia og kontorejendommene på Østerbro, for i stedet at koncentrere sig om FC København og nationalarenaen Parken.

Den ide var Parkens to andre storaktionærer, erhvervsmændene Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, der sidder på henholdsvis 29,8 pct. og omkring 21 pct., imidlertid ikke begejstrede for, og de oplyste, at deres aktier ikke er til salg. Herefter oplyste LD, at fonden droppede at sælge for nu.

Ifølge Dorrit Vanglo er Lars Seier og Erik Skjærbæk efterfølgende kommet til fonden med et tilbud.

»Det har længe været vores plan at sælge. LD er jo i en speciel situation, fordi vi ikke får nye penge, og vi udbetaler midler til medlemmerne hvert år, og vi har fået et tilbud fra de aktionærer, som nu har meldt, at de har købt vores aktier,« siger hun.

Parkens aktie har ligget underdrejet i årevis, og de tre hovedaktionærer er ved tidligere lejligheder røget i totterne på hinanden, mens LD de seneste ti år forgæves har forsøgt at komme ud af sin Parken-investering med skindet på næsen.

Dorrit Vanglo mener, at fonden har indkasseret en »ok gevinst« på salget, som er på i omegnen af 290 mio. kr.

Karl Peter Korsgaard Sørensen oplyser, at han ikke har været en del af salget.

»Jeg har ikke noget med det at gøre. Det skal du snakke med Lars Seier om - eller LD eller hvem der nu er rodet ind i det,« siger han.

Er du først lige blevet klar over det nu?

»Jeg må notere mig, at det er det, der er sket,« siger han.

Er det godt eller skidt?

»Jeg er ikke en spåmand, så det kan jeg ikke spå om. Jeg noterer mig bare, at Lars Seier er blevet aktionær i Parken, og så tager vi den derfra«.

Men er det en investor, du er glad for?

»Det ved jeg ikke. Jeg kender ikke Lars Seier. Kun fra medierne. Men det kommer jeg jo så nok til, og jeg håber da på, at det bliver godt for både mig, Lars Seier og vigtigst af alt for Parken Sport & Entertainment,« siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Erik Skjærbæk.