Parkens største aktionær opgiver salg for denne gang

Parkens storaktionær, Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD), som har været i dialog med udenlandske investorer om et salg, forventer ikke, at der kan etableres en konstruktiv dialog, oplyser fonden.

Foreløbigt bliver FC København og Parken på danske hænder, men et afvist opkøbsforsøg er ikke ensbetydende med, at de nuværende ejere af Parken Sport & Entertainment ikke på et senere tidspunkt kan blive fristet.  Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den største aktionær i Parken Sport & Entertainment, Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD), som har været i dialog med udenlandske investorer, der ønsker at købe selskabets aktier, forventer ikke, at der kommer flere drøftelser.

Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

»Vi har indgået i dialog med den eventuelt interesserede køber, fordi der var tale om at foretage en venligsindet henvendelse til selskabet. Med de tilkendegivelser, der nu har været, forventer vi ikke, at der kan etableres en konstruktiv dialog mellem de relevante parter på nuværende tidspunkt,« siger LDs direktør Dorrit Vanglo i pressemeddelsen.

Der sker, efter at Parken, som er mest kendt for sit fodboldhold FC København, i en børsmeddelelse onsdag morgen skrev, at den interesserede køber har henvendt sig for at indgå i en dialog. Men Parkens to andre storaktionærer, Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, oplyste i samme ombæring, at deres aktier ikke er til salg, og at de derfor ikke finder det relevant at deltage i et møde.

Over for Berlingske oplyste Erik Skjærbæk onsdag morgen følgende:

»Den henvendelse, som er kommet, opfatter jeg ikke som seriøs. Jeg har gang i mange andre ting, og jeg gider ikke at bruge mere tid på det her,« siger han og tilføjer, at det for ham ikke er et spørgsmål om pris.

Parkens aktie har ligget underdrejet i årevis, og de tre hovedaktionærer er ved tidligere lejligheder røget i totterne på hinanden, mens LD de seneste ti år forgæves har forsøgt at komme ud af sin Parken-investering med skindet på næsen.

LD oplyser i pressemeddelelsen, at fonden »vil fortsætte det gode samarbejde med de øvrige aktionærer og bestyrelsen i Parken om den videre udvikling af selskabet«, og at fonden ikke har yderligere kommentarer.

Det kan stadig ende med et salg

Det var mediet InsideBusiness, der tirsdag bragte nyheden om et forestående opkøb af Parken. Parken afviste oplysningerne, som LD efterfølgende bekræftede. LD-direktør Dorrit Vanglo påpegede i samme åndedrag, at de lækkede oplysninger om et muligt salg risikerer at forpurre handlen.

Parken kontrolleres af tre storaktionærer: LD med små 30 procent og to erhvervsmænd Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, som har henholdsvis 22 pct. og 21 pct. Karl Peter Korsgaard Sørensen ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Dorrit Vanglo fortalte tirsdag, at LD har haft kontakt med Redstone, der rådgiver en gruppe investorer med bl.a. den amerikanske investeringsfond Fortress i ryggen. Fonden forvalter aktiver for mere end 270 mia. kr. og styres blandt andet af den fodboldglade rigmand Wes Edens, der sidste sommer købte sig ind i den engelske traditionsklub Aston Villa.

De amerikanske investorer skulle ifølge InsideBusiness have en plan om at betale 105-120 kr. per aktie. Buddet svarer til en samlet pris på Parken på 1-1,2 mia. kr. svarende til en præmie på mellem 25 og 43 pct. i forhold til mandagens aktiekurs.

Planen skulle ifølge mediet være at sælge aktiviteter fra, herunder badelandet Lalandia og kontorejendommene på Østerbro, for i stedet at koncentrere sig om FC København og nationalarenaen Parken.

Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, mener, at det stadig, selv om salgsdrøftelserne nu er gået stå, kan ende med et salg.

»Det er stadig en mulighed, at Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen forsøger at spille kostbar, indtil der er nogen, der byder en pris, der er så attraktiv, at man simpelhen ikke har råd til at lade være med at sælge,« siger han.

Salgsrygterne fik tirsdag Parkens aktiekurs til at stige med 21,36 pct. Onsdag faldt den dog 7,20 pct. til kurs 92,80.