Parken bekræfter interesse fra køber - men storaktionærer afviser salg

Storaktionærer afviser salg af selskabet bag fodboldklubben FC København.

Storaktionærer afviser salg af selskabet bag fodboldklubben FC København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Parken Sport & Entertainment, der blandt andet står bag fodboldklubben FC København, har modtaget en henvendelse om et møde om salg af selskabets aktier. Det oplyser Parken i en fondsbørsmeddelelse.

»Med henvisning til gårsdagens artikler om et muligt købstilbud på aktierne i Parken Sport & Entertainment A/S og i fortsættelse af selskabsmeddelelse nr. 01/2019 af 8. januar 2019 kan det oplyses, at Parken Sport & Entertainment A/S på vegne et selskab, der benævner sig Arena Developments ApS, har modtaget en anmodning om et møde, herunder med storaktionærerne Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen,« skriver Parken i fondsbørsmeddelelsen.

Selskabet skriver også, at de to storaktionærer Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen har afvist at sælge deres aktier.

»Parken Sport & Entertainment A/S har forelagt anmodningen for Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, der begge har oplyst, at deres aktier i PARKEN Sport & Entertainment A/S ikke er til salg, hvorfor de ikke finder deltagelse i et møde med Arena Developments ApS relevant.

Overfor Berlingske oplyser Erik Skjærbæk følgende.

»Mine aktier er ikke til salg og den henvendelse, som er der kommet, opfatter jeg ikke som seriøs: Jeg har gang i mange andre ting, og jeg gider ikke bruge mere tid på det her,« siger han og tilføjer, at det for ham ikke er et spørgsmål om pris.

Det var mediet InsideBusiness, der i går bragte nyheden om et forestående opkøb af Parken. Parken afviste oplysningerne, som LD efterfølgende bekræftede.

Parken kontrolleres af tre storaktionærer: LD med små 30 procent, mens de to erhvervsmænd Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen har henholdsvis 22 og 21 pct. Karl Peter Korsgaard ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Dorrit Vanglo, dirketør i LD, fortalte tirsdag, at LD har haft kontakt med Redstone, der rådgiver den amerikanske investeringsfond Fortress. Den amerikanske investorer skulle ifølge Insidebusiness have en plan om at betale 105-120 kr. per aktie. Buddet vil svare til en samlet pris på Parken på 1-1,2 mia. kr. svarende til en præmie på mellem 25-43 pct. i forhold til mandagens aktiekurs.

Planen skulle ifølge mediet være at sælge aktiviteter fra, herunder badelandet Lalandia og kontorejendommene på Østerbro, for i stedet at koncentrere sig om FC København og nationalarenaen Parken.