Lars Seier Christensen vil score mål i Parken

Milliardæren Lars Seier Christensen er blandt Danmarks rigeste mænd. Nu har han købt over en femtedel af Parken Sport & Entertainment.

FCK-fans raser over den nye storaktionær, Lars Seier Christensen. Men måske kan den medievante Seier være med til at genskabe lidt af den opmærksomhed, som Flemming Østergaard for snart ti år siden blev kendt for på godt og ondt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har tjent milliarder og er ikke bange for at fortælle om det.

Han er deltager i et farverigt selskab, der kaster sig ud i det, der bedst kan sammenlignes med ekstremsport for madelskere. På fire dage når de gennem fem Michelin-restauranter og hundreder af retter og vine.

Og hans formue i selskabet Seier Capital på 2,8 milliarder kr. er stor nok til at placere ham på en 48. plads på Berlingskes liste over Danmarks 100 rigeste.

Lars Seier Christensen har længe været en af finanssektorens mest markante profiler. Han blev rig på at stifte Saxo Bank, trådte i 2015 ud og solgte alle sine aktier selskabet i 2017. Nu har han netop købt sig til over en femtedel af Parken Sport & Entertainment, der blandt andet står bag fodboldklubben FCK, det danske nationalstadion og Lalandia.

De seneste mange år har han boet med sin familie på et 800 år gammelt slot i Schweiz, selv om hovedparten af hans forretninger stadig er i Danmark.

I et interview til Berlingske oplyste han, at en af årsagerne til at rykke familien til Schweiz kunne kobles til skatten i Danmark.

»Jeg var efterhånden blevet en meget offentlig person i Danmark, og jeg ville gerne være lidt i mere i fred. Det skattemæssige har også betydning, det skal jeg ikke benægte, og endelig er min kone og tre ældste børn engelske statsborgere, så det var på tide, at de mindre børn oplevede noget andet end Danmark og fik et bredere perspektiv,« forklarede han.

Investering på investering

Lars Seier har i en årrække puttet flere mio. kr. i omtrent 25 selskaber fra burgere til gourmetrestaurant, cykelhold og kunstigt kød og til Formel 1.

Han har altså investeret i teknologi, sport og livsstil, men også et israelsk firma, som udvikler laboratoriefremstillet kyllingekød uden burhøns og medicinforbrug.

På Folkemødet på Bornholm i sommer advarede Lars Seier Christensen ovenikøbet landmændene om, at de måske var overflødige om 20 år.

»Meget af det, jeg har lavet, siden jeg forlod Saxo Bank, har været sjovt og spændende og med en ekstremt høj risikoprofil. Men rent økonomisk har de små projekter været relativt ligegyldige i forhold til Saxo Bank, som udgjorde en meget stor del af min portefølje. Nu skal jeg gentænke strategien, for startups kræver meget tid, hvis du selv sidder med dem,« sagde Lars Seier til Berlingske.

Nu er han tilbage på den danske sportsscene og meget tyder på, at Lars Seier Christensen tæt har koordineret sit opkøb af aktier i Parken med i hvert fald selskabets største aktionær, Erik Skjærbæk.