Lars Seier i tæt samarbejde med Parkens storaktionær: »I et eller andet omfang må de jo have koordineret det«

Lars Seier og Erik Skjærbæk har angiveligt tæt koordineret Seiers opkøb af Parken-aktier mandag aften.

Parken fotograferet mandag den 20. marts 2017 i forbindelse med Parkens årsregnskab, der offentliggøres senere i dag.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Alt tyder på, at Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen tæt har koordineret sit opkøb af aktier i Parken med i hvert fald selskabets største aktionær, Erik Skjærbæk. Flere kilder siger til Berlingske, at de to har aftalt, hvordan selskabet bag blandt andet fodboldklubben FCK skal udvikle sig i fremtiden.

Indtil videre vil ingen af de to hovedpersoner udtale sig. De henviser begge til det pressemøde, som Lars Seier har indkaldt til på torsdag kl. 10.

»Vi har aftalt, at vi ikke kan sige noget som helst før pressemødet på torsdag. Jeg vil ikke udtale mig før efter mødet,« siger Erik Skjærbæk.

Heller ikke Lars Seier vil udtale sig. Han er angiveligt stadig i USA, hvilket er årsagen til, at pressemødet først bliver holdt torsdag. Indtil videre er eneste nyt fra Seier om opkøbet en opdatering på Facebook mandag aften.

»Som mange af jer ved, er jeg stor FCK-fan. Derfor er det en stor glæde for mig at kunne oplyse, at mit private investeringsselskab, Seier Capital, i aften har købt 22,55 procent af Parken Sport & Entertainment,« skrev Lars Seier på sin Facebook-profil.

Alt tyder på, at de i hvert fald har koordineret opkøbet af aktierne i Parken. Det peger blandt andre sælgeren LD på.

»I et eller andet omfang må de jo have koordineret det, for de køber tilsammen præcist vores aktieandel, så de må have talt sammen på en eller anden måde, men hvad der ellers er foregået på deres side, har jeg ingen viden om,« siger Dorrit Vanglo, direktør i LD.

Skjærbæk var tydeligt modstander af de planer, som kom frem tidligere på året. Ifølge mediet Insidebusiness undersøgte LD her mulighederne for at sælge sin aktieandel i Parken til den amerikanske investeringsfond Fortress, som blandt andet styres af rigmanden Wes Edens, der i sommer købte sig ind i den engelske fodboldklub Aston Villa.

Skjærbæk gjorde det klart, at han ikke vil sælge. Og en anden kilde, der har været tæt involveret i forløbet, betegner Seiers køb som en »vennetjeneste«. De to kender blandt andet hinanden, efter at milliardæren Erik Skjærbæk for nylig skød penge ind i Lars Seiers største satsning siden Saxo Bank, blockchain-netværket Concordium.

De planer, som Fortress havde, gik angiveligt blandt andet ud på at splitte Parken op og blandt andet adskille badelandet Lalandia fra fodboldklubben FCK.

»Næppe opsplitning på vej«

Oplysningerne fik Parken-aktien til at stige mere end 20 pct. Det var nogenlunde samme forløb som tilbage i 2010, hvor Chelsea-ejer Roman Abramovichs søn forhandlede om at overtage LDs aktier i Parken. Det lykkedes som bekendt ikke, og med Lars Seiers opkøb og LD ude af ejerkredsen vil det sandsynligvis lukke den usikre flanke, som LDs aktiepost har udgjort.

»Jeg har en klar fornemmelse af, at Lars Seier vil gå samme vej som den eksisterende ledelse. Det er mit bedste bud. Jeg tror, at Lars Seier har læst skriften på væggen om, at de nuværende aktionærer ikke vil sælge. Jeg tror, at det her vil sikre mod et overtagelsestilbud,« siger Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank.

Han gætter på, at Lars Seier og Erik Skjærbæk har aftalt den fremtidige retning for Parken. Men den opsplitning, som amerikanske Fortress undersøgte, er næppe længere realistisk.

»I almindelig gængs finansieringsteori vil en opsplitning give mening, og man ville sandsynligvis kunne synliggøre nogle synergier. Men jeg tror ikke, at Lars Seier kommer ind for at skabe revolutioner,« siger Jacob Pedersen.

Erik Skjærbæk øgede, i forbindelse med at Lars Seier kom ind som aktionær, sin ejerandel til 29,8 pct. af Parken. Han investerede i Parken for næsten ti år siden. Det skete samtidig med erhvervsmanden Karl Peter Korsgaard Sørensen, der har 21 pct. af aktierne.

Lars Seier blev milliardær på at være medstifter af Saxo Bank. Han har også en andel i Michelin-restauranten Geranium, fodbold-appen Kiggit og Rungsted Ishockey.