Dansker satser på top-10 til ironman-VM på Hawaii

Den tidligere danske golfspiller Maja Stage Nielsen er de seneste to år sluttet som bedste dansker i ironman-VM på Hawaii.

Den danske triatlet Maja Stage Nielsen blev nummer tre ved ironman i København i august, og det var den placering, der sikrede hende billetten til VM på Hawaii. ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Hawaii. VM i ironman på Hawaii.

Større bliver det ikke for professionelle triatleter, og lørdag er Maja Stage Nielsen med i feltet for at dyste om den fornemme titel som den ene af to danske kvindelige deltagere.

Hun er de seneste to år sluttet som bedste dansker på Hawaii på henholdsvis en 12.- og 15.-plads, og i år er ambitionen at komme i top-10.

- De sidste to år har jeg været lige uden for top-10, så tredje gang må være lykkens gang.

- Men der er sket så meget med sporten særligt på kvindesiden. Feltet bliver bare stærkere og stærkere. Toppen har hele tiden været rigtig god, men der er bare blevet mange flere om buddet.

- Så det kan også godt være, at jeg bare føler, at jeg har leveret mit livs præstation, og så bliver jeg nummer 12 eller 15 igen, og så kan jeg godt være tilfreds med det. Men det er top-10, jeg drømmer om, siger Maja Stage.

Men det lå slet ikke i kortene, at det var triatlon, den 31-årige dansker skulle konkurrere i på det professionelle plan netop nu.

Maja Stage havde nemlig gang i en spirende golfkarriere, der begyndte i barndommen, tog fart i de tidligere ungdomsår og sendte hende på landsholdet i 2005.

Men golfkarrieren fik en ende, da hun efter gymnasiet i 2009 mistede motivationen og sagde farvel til landsholdet og Danmark for at få en pause fra sporten.

Hun tog til Lanzarote og fik arbejde som golfinstruktør, men opdagede hurtigt den i hendes øjne helt nye sportsgren, som hun straks kastede sin kærlighed på.

- Triatlon er ret stort og hypet på Lanzarote, så det var svært at undgå det, siger Maja Stage.

Hun fornemmede hurtigt, at hun havde talent for den nyopdagede sport, og hendes udviklingskurve var stejlt stigende.

Siden har det i den grad udviklet sig for Maja Stage, og hun har aldrig fortrudt, at hun skiftede spor, selv om pengene i triatlon langtfra når op på de samme beløb, som man kan vinde i de store golfturneringer.

- Jeg tror på, at hvis man ikke er glad i det, man laver, så når man aldrig til tops, og jeg var ikke glad for at spille golf til sidst.

- Selvfølgelig kunne det have vendt, og så kunne jeg måske have været med i toppen i dag, men jeg har på ingen måde fortrudt, at jeg skiftede, siger hun.

Foruden Maja Stage er også Camilla Pedersen, Daniel Bakkegaard og Kristian Høgenhaug på Hawaii for at repræsentere Danmark til VM.

/ritzau/