Cults nye stjerne vil vinde etapeløb

Linus Gerdemann har tidligere vundet ugelange etapeløb som her Tyskland Rundt tilbage i 2008. Det forventer han at gøre igen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den snart 32-årige tysker Linus Gerdemann har en klar plan for den aftale, som han har lavet med danske Team Cult for de næste to sæsoner. Han skal fungere i en rolle som holdets leder, og han skal vinde mindre og mellemlange etapeløb, som han har gjort tidligere i karrieren.

Gerdemann, der startede sin karriere som pengerytter hos Bjarne Riis og Team CSC på Jens Voigts anbefaling tilbage i 2005, vandt en etape og var to dage i den gule trøje i Tour de France i sommeren 2007, hvor han kørte for T-Mobile.

Han glæder sig til at køre for det danske hold, som bliver styret af ægteparret Michael og Christa Skelde.

- Det ser virkelig godt ud. I årevis har de sendt de bedste danske ryttere ud, og det viser, at de virkelig ved, hvad de gør, og at der er et godt miljø for, at rytterne kan udvikle sig.

- Jeg ser virkelig frem til at dele ud af min erfaring, men selvfølgelig vil jeg også optræde som leder og vinde løb. Det er ret vigtigt, siger Gerdemann, som tidligere i karrieren bl.a. har vundet Luxembourg Rundt, Tyskland Rundt og Bayern Rundt, til cyclingtips.com.au.

- Jeg er hovedsageligt en rytter til de ugelange løb. Jeg tror på, at jeg kan gøre det godt i den slags løb, nå på podiet, og hvis alt går godt, vinde dem. Det er også der, jeg hidtil har vundet mine sejre. Jeg har gjort det gennem karrieren, og det vil jeg gerne fortsætte med, siger Gerdemann, som i denne sæson har kørt for det sydafrikanske hold MTN-Qhubeka, hvor hans bedste resultat har været en etapesejr i Tour of Azerbaijan.

Set i det perspektiv ligner Gerdemann også Team Cults trumfkort til Danmark Rundt til næste år.