Brøndby håber på zambiansk magi

Klubben på Vestegnen, Brøndby, der skal bruge foråret på at kæmpe sig ud af krisen, skrev i går kontrakt med den zambianske bomber Christopher Katongo.

Hans CV ser alt andet end dårligt ud, og han gør det også udmærket på den lille video, som Brøndby har lagt ud på hjemmesiden. Her scorer den 24-årige zambianer Christopher Katongo mod Sydafrika under sidste års African Nations Cup, hvilket bliver fejret med ikke få saltomortaler. Formår angriberen at være lige så underholdende på Brøndby Stadion i de fire år, som den kontrakt parterne underskrev i går, løber over, er euforien i hvert fald garanteret.

Hvor FC Københavns tidligere troldmand Sibusiso Zuma tilhører den kreative midtbaneklasse, er Christopher Katongo mere i stil med den klassiske og kyniske boksspiller. I alt er det blevet til 22 landskampe for Zambia og 15 mål i 15 kampe - i denne sæson - for Jomo Cosmos, der tilhører den bedste sydafrikanske fodboldrække. Brøndby har udover kontrakten med mørklødede Katongo, der bliver den syvende angriber i truppen, også sikret sig et scoutingsamarbejde med Jomo Cosmos.

»Når det obligatoriske lægetjek og papirgangen omkring opholdstilladelsen i Danmark er plads, håber vi, at Chris kan nå at slutte sig til vores træningslejr på Gran Canaria i næste uge. Det er klart, at Chris lige skal falde til i Danmark og vænne sig til europæisk fodbold, men på basis af det vi indtil videre har set, bliver det spændende,« siger sportschef Anders Bjerregaard.

www.brondby.com

Se det lille filmklip med Chris Katongo, der scorer for Zambia.